Advent ve starém domě

Advent ve starém domě https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526368/bmid_advent-ve-starem-dome-6554842d6ec64.jpg 5 5 4

Advent ve starém domě je kniha krásná a neobyčejná. Proč? Krásná proto, že obyvatelé starého domu se velmi podobají nám. I my – tak jako hlavní hrdinka knížky, laskavá a mezi sousedy oblíbená Alice – zažíváme před Vánoci velká očekávání, radosti, námahu i zklamání. I my někdy sbíráme odvahu, než druhým projevíme náklonnost a lásku. I nám se v životě dostává něžných poselství, že dobro se skrývá v každém z nás. Neobyčejná proto, že ve čtyřiadvaceti příbězích plných hořkosladkých emocí s jedinečnou předvánoční atmosférou dává Hana Pinknerová poprvé prostor své dceři Adéle Jaworek. Knížka mezi řádky obsahuje i spoustu adventních tipů. Od návodu na vlastní adventní kalendář přes přípravu charitativního bazaru až po rady, jak udržet přátelské vztahy se sousedy. Srdce nejedné čtenářky zjihne ve chvíli, kdy se ze zamračených bručounů vyklubou muži s city – rozhodní a zároveň něžní. Potěšte se vypravěčským umem Hany Pinknerové a Adély Jaworek. Advent ve starém domě stojí rozhodně za to.... celý text

Přidat komentář

Domieeele
30.12.2023 4 z 5

Do stránky 149 to bylo krásné, milé a lehké čtení akorát na Vánoce. Potom už to najednou začalo být velmi náboženské a přeslazené než zbytek knihy. Nemám nic proti náboženství, vadil mi jen ten náhlý obrat.
Doporučuji cizincům co se učí češtinu, a rádi by něco jiného než učebnici. Čeština je zde velmi spisovná a bez nářečí.

Atisa
24.12.2023 5 z 5

Tato knížka se krásně hodí jako adventní kalendář pro ženy. Vydržela jsem to a opravdu si každý den přečetla jednu kapitolku. Určitě to není kniha pro každého. Věřím, že spoustě lidí by příběhy přišly příliš obyčejné. Ale obsahují hlubší myšlenky. Líbil se mi přístup Alice k životu - k manželovi, dětem i sousedům. Přišlo mi i sympatické, že otázka víry byla zmiňovaná jen v náznacích, takže knížka může být vhodná i pro čtenářky, které toto nevyhledávají. Konec byl takový dost pohádkový, ale proč ne? Pro mě to byla inspirující kniha.


Elmo
11.12.2023 4 z 5

Je to milé čtení. Tahle věta knihu podle mě vystihuje nejvíc. Není to dokonale promyšlené, některé věci jsou nepravděpodobné, ale člověka to stejně potěší. I když je to spíš takové dámské čtení, tak mě to chytlo víc, než jsem čekal. Přečteno asi za 5 dnů, není to nutno číst po celý advent.Člověk se pak na svoje adventní snažení a vánoční ideály dívá tak nějak jinak, pokorněji, s humorem a bez přešponovaných očekávání. Doporučuju. :-) Je to milé.

helenah
09.12.2023 5 z 5

Moc milá knížka, kapitola na každý den Adventu.