Adelaide

Adelaide https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524642/bmid_adelaide-655248a714f3e.jpg 4 19 3

Když od nás láska žádá až příliš, jak najít sílu upřednostnit sám sebe? Pro teprve šestadvacetiletou Adelaide, Američanku žijící ve vysněném Londýně, bylo setkání s Rorym Hughesem jako blesk z čistého nebe. Rory je okouzlující Angličan, pro ni ten pravý, a to ho ani nehledala. Jenže stačí to? Odpovídá na esemesky? Dodržuje, co slíbil? Plánuje? Občas ano, ale vlastně spíš ne. Když jí však vstoupil do života, svět pro ni najednou získal větší smysl a Adelaide je přesvědčená, že i on hluboko ve svém srdci cítí totéž. Potom co Rorym otřese nečekaná tragédie, Adelaide udělá všechno pro to, aby ho udržela na vodou – i kdyby přitom měla ztratit sama sebe.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Adelaide , 2023


více info...

Přidat komentář

KerrKnock
02.04.2024 5 z 5

Nejlepší kniha, kterou jsem za dlouhou dobu četla. Adelaide potká Roryho, který působí jako její vysněný princ z Disneyovek. Okamžitě pro něj začne dělat první poslední, aby ji měl rád. On se k ní ale nechová úplně hezky a zamilovaně a v malých náznacích pomalu člověku začne docházet, že to asi z jeho strany nebude úplně pravá láska. Nešťastná událost pak ovlivní oba dva a jejich vztah se začne ubírat směrem, který se Adelaide nelíbí. Dost se trápí, dost snáší, stále se snaží dělat vše, co mu na očích vidí - a že byla opravdu pozorná a rozhodně bych se chtěla některými jejími činy inspirovat. Hluboká kniha plná citů, zklamání, sebepoznání. Ještě dlouho nad ní budu přemýšlet.

lulucinax
10.03.2024 4 z 5

Čekala jsem romantickou oddychovku, ale dostala jsem velmi dobrý psychologický romantický román, který mě donutil k zamyšlení.
Rory - chlap (ne ta mladá Gilmorka :)) mi lezl na nervy už od prvního okamžiku a nějak jsem se mu nedostala pod kůži a pořád jsem si říkala, co na něm Adelaide vidí, kromě toho, že vypadá jak princ z disneyovky. Příběh začíná koncem, kdy Adelaide kvůli tomu mizernému chlapovi skončila na dně. Styl autorky se mi líbil, velmi dobře se kniha četla a dokázala jsem se do Adelaide vcítit.
Kniha mě na první pohled zaujala obálkou. Doporučuji čtenářkám CoHo.


bookcase
05.03.2024 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na neobvyklý styl textu (přímá řeč kurzívou), ale pak jsem do toho vpadla rovnýma nohama a dostalo mě to. Adelaide jsem si oblíbila, jistou postavu bych nakopala do... Příběh se mi dostal pod kůži.

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

2024  76%Adelaide

Kniha Adelaide je v

Právě čtených2x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst65x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x