Adéla hledá ideál

Adéla hledá ideál https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56826/adela-hleda-ideal-56826.jpg 3 4 2

Natalie Kšajtová-Faitlová je šperkařkou a jednou z nejpopulárnějších československých modelek šedesátých a sedmdesátých let. Hrdinka románu Natalie Kšajtové-Faitlové Adéla je rozesmátá, pomáhající a obětavá žena, která se nechce nechat využívat, balamutit a obelhávat. Nepotřebuje vládnout mužům a pohrávat si s nimi jako s hračkou, potřebuje ryzí odevzdaný a pravdivý, nevylhaný, vřelý vztah a byla by šťastná, kdyby se mohla pro svého muže rozdat, dokonce by uvítala, kdyby se mu mohla podřídit - nebude se ale podřizovat blbovi, který ji chce zneužít. Proti tomu se bouří.... celý text

Přidat komentář

Stoklaska
07.03.2018 2 z 5

Knihu jsem si vybrala kvůli čtenářské vyzvě 2018, hrdinka se jmenuje stejně jako já. Tím veškerá podobnost končí. Hrdinka knihy je ve všem nej, všechno zná a všechno umí. Po několika kapitolách už mi nebyla vůbec sympatická. Děj mě asi od poloviny příliš nezajímal, protože jsem nepochopila, proč hrdinka zůstává v takovém vztahu. Místy jsem měla pocit, že si autorka dělá ze čtenáře legraci.

Addie
27.05.2011 3 z 5

Nemohla jsem si nevšimnout několika podobností mezi mnou a mou jmenovkyní jakožto hlavní hrdinkou (leč nás od sebe dělí desítky let a zřejmě i zkušenosti). Rozhodně si nepřipadám plná iluzí (proti nimž myšlenky knihy vystupují), ale i přesto mi chvílemi hrdinka připadala přespříliš umanutá a neotevřená novým řešením (chápu, že s daným mužem nejspíš neměla moc na výběr, ale čeho je moc, toho je příliš), takže jsem knihu brala značně s rezervou.


Autorovy další knížky

2010  50%Adéla hledá ideál
2009  100%Makrobiotika - její zakázané komnaty a já