ÁDÉHÁDĚ: Jak na emoce dětí s ADHD

ÁDÉHÁDĚ: Jak na emoce dětí s ADHD https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449727/bmid_adehade-jak-na-emoce-deti-s-adhd-f3o-449727.jpg 4 5 3

Publikace netradičním způsobem představuje problematiku ADHD a soustředí se zejména na porozumění světu dětí s touto poruchou, které je základem úspěšné práce s hyperaktivními a impulzivními jedinci. Zdůrazňuje důležitost práce s emocemi dětí i jejich rodičů a snaží se vést pedagogy k pochopení specifik dítěte s ADHD a údělu jeho rodičů. I pro pedagoga je poznávání světa hyperaktivních jedinců velkým dobrodružstvím a výzvou, ale také náročnou prací. Kniha přináší čtenáři inspiraci a nástroje, díky nimž lze život a kontakt s hyperaktivitou a impulzivitou přijmout pozitivně.... celý text

Přidat komentář

PolBara
06.06.2023 4 z 5

Útlá knížka plná základních informací o ADHD, doplněna mnoha příklady z praxe. Inspirující.

BlackMonty
20.06.2021

Na tuto knihu mám rozporuplný názor. Ocenila jsem, že se někdo této problematice věnuje a zdůrazňuje, proč je potřeba tyto děti pozitivně motivovat a dát jim dost pozornosti. Bohužel pro mě jsem si už něco načetla na internetu a tato kniha mi nepřinesla moc nového. Pro někoho, kdo se s problematikou setkává poprvé knihu můžu doporučit.
Trochu mi vadily odstrašující příklady, přece jen i rodiče potřebují pozitivní motivaci :) Uvítala bych víc příkladů o tom, co se podařilo, než naopak. Ale chápu, že to zřejmě reflektuje autorovu terapeutickou praxi.


LilianaFalcon
08.08.2020 5 z 5

Tahle knížka mi pomohla prozřít, protože ve spoustě příkladech jsem úplně viděla svého syna. O to víc mi došlo, že on to vážně nedělá schválně.
V knížce byla spousta příběhů z praxe, z některých mi bylo vážně smutno.
Myslím, že knížku by si měl přečíst každý rodič ADHD dítka.

Štítky knihy

poruchy pozornosti, ADD, ADHD

Autorovy knížky

2020  88%ÁDÉHÁDĚ: Jak na emoce dětí s ADHD