Adam

Adam https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/183376/adam-183376.jpg 4 6 3

Příběh Adama zachycuje životní dráhu muže od narození do třiceti let. Adam vyrůstá v dysfunkční rodině. Jeho rodiče jsou osobnostně nezralí a nezodpovědní lidé, kteří nedokáží žít spolu, ani bez sebe. V dospělosti Adamova sociálně i biologicky determinovaná osobnost svádí boj o kultivované přežití.

Přidat komentář

Han-nah
28.03.2023

Kniha stojí za přečtení, ale hlavně k zamyšlení o životě Adama od narození, až do doby jeho 30 ti let a jeho lhostejné rodiny. Narodil se na Štědrý den, ale asi ne, těm správným rodičům, kteří nezvládali své rodičovství a raději holdovali alkoholu a hospodě. Babičky a dědové taky nic moc, ale ujala se ho prababička, která se s velkým úsilím a láskou o něj starala do 9ti let.
Ještě, že sudičky mu daly do vínku výtvarný talent, pracovitost i krásu. Těžce se prokousává svým dětstvím až do dospělosti. Je pracovitý, ale důvěřivý, citově a finančně zneužitelný. Toho využijí opět jeho praví rodiče. Jemu nezbývá a před svými třicátými narozeninami odjíždí do ciziny - opět sám, ale s velkou vírou a nadějí.

Inka063
05.01.2018 4 z 5

Na mne tahle kniha hodně zapůsobila. Vždycky se v podobným případech ptám, proč. Proč musí na svět přijít dítě, které je od začátku odsouzené k nezdarům. Jakto, že takhle mohou sobci a nezralci rozhodovat o osudech dalších lidí. Jak k tomu to dítě přijde. Jak by se mohlo vyvíjet, kdyby o tom mohlo rozhodovat. Nebo je ve všem nějaký jiný a hlubší rozměr?
Je to smutné.


ClariceL.
27.11.2015 3 z 5

Kniha není psaná dojemně,se spoustou omáčky.Jako bych četla dlouhý článek v novinách.Reálný zápis o chlapci z nefunkční rodiny.Adamova prababička se snažila,dle svých možností,ukázat mu,co je dětství.Rodiče na facku.Je to smutné.V dospělosti je Adam samozřejmě ovlivněn tím,jak vyrůstal.Zajímavé,že v těch sedmdesátých letech neskončil v dětském domově.