Aby vás rostliny milovaly

Aby vás rostliny milovaly https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437958/mid_aby-vas-rostliny-milovaly-pWL-437958.jpg 3 9 7

Jakmile začnete pečovat o rostliny, naučíte se lépe starat i sami o sebe, své blízké i naši planetu. Vydejte se do světa rostlin a objevte, jak si můžete začít vytvářet svůj vlastní zelený koutek - a to jak doma, tak v mysli a v srdci. Díky této inspirativní příručce získáte zcela nový vztah k rostlinám kolem sebe a naučíte se: zastavit se a věnovat pozornost rostlinám ve svém okolí, dokonce i těm, které odvážně klíčí v prasklých chodnících věřit, že rostliny jsou něčím víc než jen pěknou dekorací pohlížet na svět z perspektivy zástupců rostlinné říše a přemýšlet o udržitelnosti posloužit rostlinám tím, že poznáte, které druhy se hodí do vaší domácnosti, a vytvoříte pro ně přirozený biotop (bonus: ani jedna rostlina vám neuhyne!) Začnete-li pečovat o zeleň, brzy vás pohltí uklidňující radost. Kromě těch samozřejmých výhod – krásy a čistšího vzduchu – se při pečování o rostliny vydáte na cestu všímavosti a přinese vám to ještě mnoho dalšího: díky rostlinám minimalizujete stres, sníží se vám krevní tlak a na svět se budete celkově dívat pozitivněji. Když jsem se před čtrnácti lety přestěhovala z pensylvánského venkova do Brooklynu, věděla jsem, že budu muset zapojit hodně kreativity, abych se tu cítila jako doma. A tak jsem si do svého nového bytu začala nosit rostliny, které jsem nacházela u silnic, v dávno zapomenutých květináčích, na farmářských trzích a v místních zahradnictvích. Objevila jsem způsob, jak je dávat na police, zavěšovat, přivazovat, kotvit a zajišťovat, abych se vypořádala s nedostatkem světla a úzkými parapety. Od té doby se starám o více než tisícovku pokojových rostlin. Své pokojové rostliny miluju a naučila jsem, jak se o ně starat tak, aby mi lásku vracely. Tuto knihu jsem napsala, abyste i vy mohli ocenit rostliny – a život mezi nimi.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zahrada
Vydáno: , Kazda
Originální název:

How to make your plants love you


více info...

Přidat komentář

Elen.aja
06.01.2023 1 z 5

Spíš prolistováno, než přečteno.. Vůbec to není můj šálek kávy. Praktických rad zde moc není, spíše takové filozofování nad důležitostí lásky k rostlinám, ale takové až zbožšťování, dle mého. Chtěla jsem se dozvědět něco k péči o pokojovky a ne, jak se druzí rozplývají, že je uzdravila (psychicky nebo fyzicky) péče o rostliny. Co oceňuji, jsou otázky a podněty na konci kapitol.

MOu598
12.04.2022 3 z 5

Od knížky jsem čekala něco jiného, nějaké konkrétní rady, jak co pěstovat. Tady je to taková směs různých poznatků a pocitů nejen autorky, ale i dalších (které cituje).
Vzala jsem si z toho, že aby nás rostliny milovaly, musíme milovat my je. A platí to i pro zvířata a lidi, a i pro nás samé. Mějme se rádi.


8422
05.02.2022 5 z 5

Je to spíše motivační kniha, rozhodně nečekejte, že tam dostanete návod, jak o rostlinky pečovat. Naopak, zjistíte, jak vám mohou pomoci. Kupte si nějakého chudáčka polochcíplého, zachraňte ho a budete z toho mít radost. Zjistěte si o rostlině kde žije, kde je její domov a obohatí to vaše znalosti. Starejte se o ně a ony se vám odvděčí svým růstem nebo kvetením. Dejte jim co potřebují, zálivku, kvalitní půdu, hnojivo a hlavně lásku. A ony vás budou milovat...

Alma5
29.09.2020 2 z 5

Celá kniha je o tom, že je příjemné pěstovat pokojové rostliny. Je možné, že v Americe toto není běžným zvykem jako u nás a v tom případě to asi pro Američany může být podnětná kniha. Já jsem bohužel mnoho nového neobjevila.

Spieska
11.08.2020 1 z 5

Vyrůstala jsem s pokojovými rostlinami jako se samozřejmou věcí. Rodiče mě naučili jak je zalévat, přesazovat, rozmnožovat. Od knížky s tímto názvem jsem čekala mnohem víc - jak péči o květiny obohatit. Místo toho mě autorka na 200 stranach přesvědčovala, že rostliny jsou důležité, že je máme pozorovat a informovala mě, kde všude byla a s kým o nich mluvila. To vše bohatě prokládané citáty různých lidí o tom, jak jim pěstování rostlin změnilo život. Praktické rady pro mě: 0. Možná knížka osloví někoho, koho zatím ani nenapadlo, že by mohl mít v bytě květináč. Spíš mi to přišlo jako promo na její kurzy zahradničení a pozvánka na její web. Videa na jejím YouTube kanálu jsou mnohem lepší, i když hodně rad je pro úplné začátečníky.

Ivana.les
28.07.2020 2 z 5

Jde spíš o popis vztahu autorky k rostlinám, nečekejte, ze se dozvíte něco zásadního o jejich pěstování. Některé pasáže zajímavé, ale rozhodne se k ni už nevrátím.

knizninadsenec
29.06.2020 5 z 5

Moc krásně se četla, je zajímavá, poučná a to nejen o rostlinách, ale i vztahu, jaký k nim mohou lidé mít, co jim přinesly. Což se dozvíme z autorčiných zkušeností, ale i jiných v citacích. Mě se moc líbila a zase jsem se o něco přiučila.

Štítky knihy

pokojové rostliny

Autorovy knížky

Summer Rayne Oakes
americká, 1984
2020  51%Aby vás rostliny milovaly

Kniha Aby vás rostliny milovaly je v

Přečtených12x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x