Aby děti správně jedly

Aby děti správně jedly https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52237/aby-deti-spravne-jedly-52237.jpg 4 6 1

Každý rodič zná potíže, které se dají zažít s dítětem u stolu. Zlobení, strkání do talíře, věčné odbíhání, pokapaná podlaha, jídlo ve vlasech, hltání, přecpávání se nebo naopak odmítání připraveného jídla. Věčný pocit stresu a nevděku. Autorka je zkušená dětská psycholožka, která rodičům poradí jak tyto jevy zvládat, a své rady člení do kapitol dle věku dítěte. Kniha patří do bestsellerové čtyřdílné série této autorky. Chcete, aby u vašeho rodinného stolu vládla příjemná atmosféra, dítě spokojeně jedlo a vy jste je nemuseli do jídla nutit? Chcete svému dítěti zajistit kvalitní výživu? Máte pocit, že se vaše dítě stravuje nezdravě, či jednostranně, že jí málo nebo naopak příliš mnoho? V tomto komplexním rádci naleznete: Jak předejít stresu a neklidu u jídelního stolu. Proč nemáme děti nutit do jídla, a psychické důsledky tohoto zlozvyku. Jak zajistit dostatečnou a zdravou výživu dětí, aniž bychom na ně činili nátlak. Zásady zdravé výživy dětí od narození po dospívání. Jak postupovat v případě onemocnění nebo alergií způsobené potravinami. Co dělat v případě obezity, mentální anorexie a bulimie. Kartičky s pozitivními myšlenkami pro pohodu u jídla. O autorce: Annette Kast-Zahn je dětská psycholožka, která napsala několik bestsellerových titulů o výchově, toto je jeden z nich. Hartmut Morgenroth je dětský lékař. ... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Computer Press (CP Books)
Originální název:

Jedes Kind kann richtig essen


více info...

Přidat komentář

Lucila
27.06.2013 5 z 5

Knihu jsem četla už třikrát.
Skoro každý rodič má pocit, že jeho dítě špatně jí. A také jsme přesvědčeni, že s tím musíme něco udělat. Díky této knize jsem pochopila, že je to trochu jinak. Protože jí "rodič" určuji: co se bude jíst a kdy, a "dítě" určuje množství jídla, které sní. Je to i o pestrosti nabídky, společném stolování a o jídelních pravidlech.
Přečetla jsem i další tři knížky od této autorky, většinu dvakrát, a filosofie je skoro stejná. Děti musí mít pravidla a rámec, ve kterém činí svá rozhodnutí.
Doporučuji rodičům malých dětí.