Aargh! Havraní speciál

Aargh! Havraní speciál https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42712/aargh-havrani-special-42712.jpg 5 11 2

Aargh! série

Antologie věnována projektu Gavron, sérii komiksových povídek o tichém hrdinovi, který se mezi světy pohybuje na havraních křídlech. Jednotlivé příběhy podle scénáře Tomáše Prokůpka namalovali Tomáš Kučerovský, Jiří Grus, Ján Lastomírsky, Karel Jerie, Petr Včelka a Michal Bednář. Obálky speciálu se ujal Adolf Lachman a kromě sekce skic publikace obsahuje také galerii s tuctem samostatných kreseb Gavrona v podání významné české ilustrátorky Renaty Fučíkové, mezinárodně uznávaného ukrajinského kreslíře Igora Baranka a dalších tvůrců z Česka, Slovenska, Polska, Rumunska a Ruska. ... celý text

Přidat komentář

Kapis
05.11.2015 5 z 5

Kdo mě trochu zná, tak ví, že mám ornitologické sklony, havrani jsou mi obzvlášť milí a tady tento grantový kousek Prokůpovského stylu mě, musím říct, dost potěšil. Nádherná obálka, i trochu splněný sen autorů, divoké představy beze slov. Moc pěkná knížka. Z příběhů nad ostatní vyčnívá a nejvíce se mi líbí první část, malovaná Tomášem Kučerovským, z galerie vzadu mne pak nejvíce zaujal Lubomír Kupčík. Obrázek od Nikkarina jsem si koupil origo na Komiksfestu i s věnováním, teď ho jen zapaspartovat a někde si pověsit:-) Knihu jsem si na stejném Komiksfestu nechal podepsat a pokreslit od všech tvůrců, chybí mi akorát p. Lastomírský, takže sběratelský klenot.

RaptoR
24.10.2012 5 z 5

Čtyři příběhy, kterými se prolíná postava Gavrana mě naprosto uchvátily. Je vidět, že úroveň středoevropské komiksové školy opravdu stojí za pozornost. Vyprávění beze slov, čtvercový formát i hardback pak ukazují, že se opravdu jedná o něco výjimečného.


Štítky knihy

komiksy české komiksy

Autoři knihy

Tomáš Prokůpek
česká, 1975
Jiří Grus
česká, 1978

Kniha Aargh! Havraní speciál je v

Přečtených13x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x