...a utlučem je čepicema!!!

...a utlučem je čepicema!!! https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470525/bmid_a-utlucem-je-cepicema-HWi-470525.jpg 5 1 1

Publikace ke stejnojmenné výstavě uspořádané u příležitosti 210 let působení kloboučnické firmy Hückel v Novém Jičíně v roce 2009. Takto vyšlo jako rozšířené vydání poprvé v roce 2012.

Přidat komentář

Killingjoke
15.04.2021 5 z 5

Nový Jičín a kloboučnická rodina Hückelů jsou spolu historicky neodmyslitelně spjati. Ač už od dob 2. světové války firma Johann Hückel´s Söhne fakticky neexistuje, její nástupnickou firmu Tonak znají po celém světě a dědictví rodiny Hückelů je patrné jak v samotné továrně, tak zvláště v novojičíňákům známých Hückelových vilách postavený na kopci nad továrnou… Další skvělá publikace vázaná k mému domovskému městu. Sice se jedná o stručný text, ale psaný velmi věcnou formou, která nechá čtenáře nahlédnout pod pokličku kloboučnické výroby a rodinné historie známé rodiny od roku 1799 až prakticky do roku 1975. Rovněž oceňuju obrazovou a fotografickou přílohu, kterou je text průběžně doplněn, což dost usnadňuje představu, o čem se v textu vlastně píše. Osobně jsem do Tonaku chodíval na letní brigády a i přesto, že se už dnes používají stroje, není to vůbec jednoduchá práce, zvláště pak pokud máte alergii na chlupy :)

Autoři knihy

Radek Polách
česká, 1976