A na stromech les

A na stromech les https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427028/bmid_a-na-stromech-les-DL7-427028.jpg 5 6 2

Debutová básnická sbírka Adama Hoška A na stromech les vznikla na základě autorova opakovaného úspěchu v Literární soutěži pro studenty UP. Hošek své básně publikoval v časopisech Host, Tvar či Herberk, je finalistou Literární soutěže Františka Halase pro rok 2019. Sbírka obsahuje padesát kratších básní a jeden rozsáhlejší text. Spojuje je především různá míra setkávání banality s mýtem, něhy s děsem, intimní melancholie s cynickým úšklebkem a obecné tíhnutí ke zkratce a minimalismu. Sbírku ilustrovala absolventka výtvarné tvorby na PdF UP Jitka Králová.... celý text

Přidat komentář

NikolSeven
13.02.2020 4 z 5

Na začátku této recenze bych Adamovi chtěla pogratulovat k jeho úspěchu – nejen k vydání této knihy, ale rovněž i k vítězství ve zmiňované soutěži.
Sbírku otevírá rozsáhlejší (a současně nejdelší) text, jenž ve mně po prvním přečtení evokoval Apollinairovo pásmo. Zbytek básní je spíše kratšího rozsahu, zřejmý je v nich básnický minimalismus. Mezi často opakovaná témata patří lidská intimita, cynismus, místy i drobná skepse.
Podle mě je to jedna z opravdu povedených sbírek.

LuckaH2
28.11.2019 5 z 5

Poezie není moje silná stránka a ani jí moc nevyhledávám. Básně tohoto autora jsou však i pro mě srozumitelné, ale zároveň ne plytké nebo povrchní. V jednoduše znějících větách se často skrývá obsah k velkému zamyšlení. Skvělá četba!


Autorovy knížky

Adam Hošek
česká, 1995
2019  90%A na stromech les

Kniha A na stromech les je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce3x
Chystám se číst5x