A co láska?

A co láska? https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398823/bmid_a-co-laska-kPI-398823.jpg 5 40 25

Prvotina úspěšné oděvní návrhářky Šárky Šiškové překvapuje svým vyzrálým literárním projevem. Autorka příběhů umí své čtenáře okamžitě zaujmout, velmi živým stylem dialogů a popisem míst. Dalo by se říci, téměř filmovými obrazy je čtenář rychle vtažen do napínavého děje až k jeho nečekanému vyvrcholení. Tři novely v jedné knize vypráví příběhy ze současnosti. První se jmenuje Červený kabriolet a čtenář se stává účastníkem natáčení filmového debutu režiséra a scénáristy Patrika v New Yorku. Mladá, talentovaná Alice by se velmi ráda posunula ve své kariéře a stala se uznávanou a vyhledávanou herečkou. Kam až je ochotná zajít pro svůj úspěch? Druhá část Nechodím nikdy pozdě vypráví o mezilidských vztazích v prostředí vysoké umělecké školy. Příběhy učitelů a studentů se nečekaně propojují, každý má své sny a ambice, životní i profesní. Co se přihodí, když každý z nich půjde za svými plány? Třetí novela Ryba ve vodě nás vrací k hrdinům první části. Režisér Patrik dokončuje scénář k novému filmu. Ocitáme se společně s herečkou Alicí na potápěčské základně u moře. Patrikova psychologická hra nemilosrdně vtahuje šest účastníků této letní dovolené do událostí, které dramaticky proměňují nejen scénář k chystanému filmu.... celý text

Přidat komentář

RendyaDav
29.07.2023 5 z 5

Kniha je napínavá že současnosti , se zajímavým dějem.
Krásně ukazuje povahy mužů i žen v různých situacích běžného života v profesním i osobním životě skvělým vyprávěním příběhu , který má neskutečné vyústění.

Zemolni
16.05.2022 5 z 5

Byla to první kniha od autorky a v první části jsem se musela soustředit na děj, který vyžaduje, aby člověk stále věděl, co se odehrává doopravdy a kdy hrdinové mluví scénář z natáčeného filmu. Ale jakmile jsem se začetla, už jsem knihu neodložila! Těšila jsem se i na její volné pokračování román Navždy nebo jen na chvíli?, který mě nezklamal, přečetla jsem ho za dva dny.


ZitaFukal
31.01.2022 5 z 5

Hmmm… fakt dobrý. Přečteno rychle a zvědavě! Napínavý děj, zajímaví hrdinové, super dialogy. Hned jsem sáhla po jejím volném pokračování - románu Navždy nebo jen na chvíli? Doporučuji všem!

Katka941
31.01.2022 5 z 5

Výborná kniha. Ocenila jsem autenticky vykreslený New York, akademické prostředí vysoké umělecké školy i potápěčskou základnu… ve všech třech novelách, které kniha obsahuje nechybí drama ani zajímavé vztahové zápletky. Společně tvoří velmi sugestivní celek, který zastřešuje ústřední téma…a co láska? Vynikající kniha! Přivedla mě k Šárce Šiškové, která se díky této prvotině stala mou oblíbenou a nejvyhledávanější českou spisovatelkou.

Dana575
01.10.2021 5 z 5

Díky za tuto knihu. Každý ze tří příběhů je jiný, přesto tvoří výborný celek. Byla to druhá kniha od Šárky Šiškové, kterou jsem četla a četla jsem ji s velkou chutí. New York, potápění… akademická půda vysoké umělecké školy. Autorka nemusí fabulovat a vymýšlet si na základě nastudovaných podkladů z internetu prostředí pro své příběhy. Je vidět, že ta místa velmi důvěrně zná, že jsou její součástí. Silné příběhy o tom, co je doopravdy láska… Vynikající kniha a já smekám, pokud je tato kniha její prvotina…. Autorka je duší psycholog a má velkou empatii i na malém prostoru vystihnout chrarakter jednotlivých postav. Nikomu nestraní…jen vypráví… poutavě, dramaticky, věrohodně…

kohoutpavel
27.04.2021 5 z 5

Začal jsem románem Dokonalý život? a pokračoval k jejím dalším titulům. Výborné. Šišková umí psát. Píše chytře, napínavě, živě. Díky za zážitek. Líbily se mi všechny tři části. Skvěle vykreslené charaktery postav. Sonda do lidských duší. Psychologické příběhy ze současnosti. Reálné, uvěřitelné, nečekané pointy a závěry. Super.
Skvělá kniha.

787Marie
05.01.2021 5 z 5

Určitě řadím k tomu nejlepšímu, co jsem za minulý rok přečetla. A mezi českými autorkami na první místo. Nevěřila jsem, že je to autorčina prvotina. Skvělá psychologie postav, námět, prostředí, děj i závěr příběhu.

pavel48250
02.01.2021 5 z 5

Příjemné čtení, které stejně jako její ostatní knihy kolují dál po rodině a mezi přáteli. Tři příběhy, které napsal život a které umí spisovatelka podat velmi čtivým způsobem. Dramaticky, lidsky, přirozeně. Opět nikomu nestraní, nepodsouvá pocity ani své názory na jednotlivé hrdiny. Vynikající čtení. Vřele doporučuji!!

miluska835
30.12.2020 5 z 5

Krásná kniha. Všechny tři knihy od této autorky vřele doporučuji, jsou nádherné.

miluska835
30.12.2020 5 z 5

Krásná kniha. Opět a už napořád budu v knihkupectví vyhlížet jméno této spisovatelky. Krásně píše. Lehce vypráví velmi čtivým a přitom nepodbízivým stylem.
Autorka je i malířka, to je vzácné spojení a její kresby velmi krásně doplňují text. Opravdu moc hezké. Moje nejoblíbenější postava? Anežka... děkuji, budu se ke knize ráda vracet.

katarina566
30.12.2020 5 z 5

A co láska? - tři příběhy, které mě nutily číst a číst až jsem obracela poslední stránku. Za mě nejvíc zabodovala část prostřední a poslední. Prostě úžasné a hned jsem se vrhla na volné pokračování v románu Navždy nebo jen na chvíli? Doporučuji. Konečně žádný... trápení...trýzeň a hladomor...ale krásně napsaný příběhy ze současnosti! To mám ráda. Doporučuji. Krásné ilustrace uvnitř knihy... rovněž od autorky / jako i obálka/ nádherně doplnily text. Nevídané.

janajana150
29.12.2020 5 z 5

Nádherná kniha. Chci ji koupit a jsem ráda, že právě vychází v druhém vydání. Měla jsem ji půjčenou z knihovny, vlastně mě ji doporučila naše skvělá paní knihovnice. Tak dlouhý seznam na ni byl, že jsem mezitím stačila přečíst i její druhý díl, Navždy nebo jen na chvíli i román Dokonalý život? Opravdu krásné a poutavé čtení. Moc doporučuji. Ze života, opravdové, bez zbytečných chmurů, kterých jsou ostatní vydávané české knihy dnes plné.

karolinamaroko
28.12.2020 5 z 5

Krásná kniha. Tři příběhy se zajímavým dějem, nečekaným, dramatickým a přesto velmi reálným koncem. Za mě úžasné čtení. Hned jsem sháněla volné pokračování v románu Navždy nebo jen na chvíli?

maruska285
10.12.2020 5 z 5

Nedivím se, že se už první vydání této prvotiny od Šárky Šiškové vyprodalo. Měla jsem štěstí, že jsem ji sehnala. Dokonalý život? bylo super čtení a tato kniha mě bavila také neskutečně moc. Je jiná, ale jedno má stejné. Poutavý děj, nečekané rozuzlení, reálnost postav, zápletek, prostředí, dramatičnost, lidskost. Tři silné a zajímavé příběhy ze současnosti v jedné knize, kterou rozhodně stojí za to číst a mít ve své knihovně. Budu se k ní moc ráda vracet. Děkuji, Šárko.

radoslava404
09.12.2020 5 z 5

Šla jsem do knihkupectví a měla seznam knih, které si musím přečíst, tedy i koupit a zaujala mě tato obálka. Krásná, jednoduchá, neskutečně silná. Vzala jsem knihu do ruky a začala v ní listovat. Zaujaly mě i úžasné ilustrace uvnitř knihy a bez dalšího váhání jsem ji nesla k pokladně. Pak doma, tato kniha předběhla všechny ty, které jsem měla na seznamu, podporované reklamou, která bývá mnohdy silnější než samotná kniha. Na rozdíl od této autorky, která mě naprosto dostala a upřímně jsem o ní dříve vůbec neslyšela.
A co láska? je krásná kniha. Nabitá příběhy, které mě uchvátily. Přečetla jsem ji dvakrát, abych se už nehnala za strhujícím dějem, ale vychutnala si ji. Bez váhání jsem si šla koupit i její další knihy Dokonalý život? a Navždy nebo jen na chvíli?
Doporučuji všem, kdo má rád příběhy ze současnosti o obyčejně neobyčejném životě, plném opravdového života. Její knihy bez zaváhání řadím k tomu nejlepšímu, co v ČR vychází.

Magrata15
23.11.2020 4 z 5

Tři povídky o vztazích a především nevěře.
Líbí se mi autorčiny krásné barvité popisy, které přímo vtahují do děje.
Zajímavé jsou také malby v knize a na obálce.

Cechtek
17.08.2020 5 z 5

A co laska? Sarka opet nezklamala svym bohatym slovnikem, vypravecskymi schopnostmi a uzasnymi povidkami. Cetla jsem po knize Dokonaly zivot? a rozhodne velmi doporucuji, cte se jednim dechem:-) Tesim se na dalsi Sarky knizky, myslim ze jsou nejen k odpocinku, obcas pobaveni, nejvice vsak k hlubokemu zamysleni. Prijemne cteni.

AnuleAnue
05.08.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem sháněla v mnoha knihkupectví a nakonec jsem ji sehnala... Rozhodně nelituji. Po přečtení románu Dokonalý život? jsem už styl vyprávění znala a lehce jsem se znovu nechala knihou zcela pohltit. Je rozdělená na tři části/ novely/ a mě se moc líbily. Červený kabriolet se odehrává v New Yorku a mě velmi zaujalo prostředí i postavy, herce a herečky, kteří spolu natáčí režijní debut. Psychologie postav je skvělá. Stejně tak nečekaná pointa a vyvrcholení příběhu. Prostřední povídka Nechodím nikdy pozdě mě úplně dostala. Líbila se mi velmi. Všichni hrdinové, kteří se v příběhu z akademického prostředí pohybují, jsou výborně vykreslení, realisticky, lidsky, uvěřitelně. A poslední povídku Ryba ve vodě, tak tu jsem přečetla na jeden zátah! Dokonalé drama, které mě nedovolilo knihu odložit. Všechny tři části se mi líbily moc. Knihu vřele doporučuji!

Karlos666
02.08.2020 5 z 5

A co láska? k nám domů přišla až poté, co nám Šárčin román Dokonalý život? zachránil naše manželství.
Už jsem věděl, do čeho jdu a šel jsem rád. Tato kniha je super. Rozdělaná na tři samostatné povídky, které spolu dobře komunikují. Výborně vystavěný děj, dialogy, napětí a nakonec závěr, který překvapí. Je nečekaný, ale reálný. Nenašel jsem moment, nad kterým bych váhal a říkal si, tohle se mohlo stát? Ne, je to skvělé. Chytrá kniha mě baví. A Šárka umí psát. A píše chytře. Akademická půda vysoké školy, kterou znám na vlastní kůži, New York, Chorvatsko, všechny místa nejsou jen dobrou kulisou, zapadají k ní dokonale vystižené postavy.
Potápěčská základna plná dramatu. Výborné! Vynikající. Díky moc.

elena4968
01.08.2020 5 z 5

Knihu jsem si koupila jako prvotinu člověka, kterého znám osobně spoustu let. Znám práci této ženy, ale nikdy jsem netušila, co vše se v ní ještě skrývá. To, že začala psát knihy jsem netušila a když jsem se dověděla o této knize, už vydávala knihu třetí ... Bála jsem se, že budu zaujatá, ale opak byl pravdou. Od první stránky jsem se naprosto odprostila od osoby, kterou znám, kterou jsem v prvních větách slyšela a doslova mě vtáhl děj první povídky. Kniha mě velmi mile překvapila, přečetla jsem ji za dva dny a šla si koupit přes cestu druhou :-) .. Rozhodně doporučuji jako dovolenkové čtění, jako odpočinkovou literaturu a přitom literaturu, která rozhodně není červenou knihovnou. Musím ovšem i něco vytknout. Šárka píše moc pomalu, nemám co číst ... když pojedete na dovolenou, vemte si více knih, tuto přečte, byť je obsáhlá za jedno odpoledne u vody, protože vás příběhy lidí v ní a styl psaní této spisovatelky, nenechají odejít. ... Zajímavé je pak povídání si o knize s lidmi, kteří ji četli. Každý máme na postavy v ní odlišný názor, každý si utváří vlastní příběhy ,,jak to s nimi bylo asi dál,, ...

Štítky knihy

New York povídky láska české povídky

Autorovy další knížky

Šárka Šišková
česká, 1966
2019  91%Dokonalý život?
2018  92%A co láska?
2020  92%Navždy nebo jen na chvíli?
2021  91%Naslouchám
2022  100%Ještě je čas