58 minut

58 minut https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243041/58-minut-243041.jpg 3 8 3

Za 58 minut se zřítí první letadlo, protože mu dojde palivo. A po něm budou padat další. Tisíce lidí zahynou, pokud vláda nepropustí teroristy. Útok připravil mezinárodní terorista hledaný policií na celém světě - Willi Staub. Čekal jen na vhodné počasí, až se v noci k pobřeží přižene blizzard. Ve sněhové bouři přelstil důmyslně zabezpečenou letovou kontrolu tří hlavních newyorských letišť a vyřadil z provozu navádění letadel. Jak skončí tento zákeřný útok? Dobrodružný příběh je nabitý překvapivými akčními zvraty, které se odehrávají v atraktivním prostředí obrovského mezinárodního letiště. Podle románu 58 minut byl natočen filmový thriller Smrtonosná past 2 s Brucem Willisem v hlavní roli.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Šulc a spol.
Originální název:

58 minutes , 1987


více info...

Přidat komentář

pismeno
12.12.2018 3 z 5

Pěkné, proti filmu trochu jednoduché a přímočaré. Nebo úsporné? Možná... film byl prostě modernější (co se efektů, postav a gradace týče).
Zajímavé je, jak i reálie leteckého provozu zastaraly, to ale neva. Zcela jsem nevěřil možnosti zcela zarušit všechny palubním přístrojům dostupné frekvence (myšleno v rámci tehdejší techniky samozřejmě) a letu vrtulníku s uraženým kusem listu rotoru... ale stejně jsem to po letech zhltl. Trochu nostalgie. Potřetí už k tomu asi nedojde.

DennisMoore
12.03.2017 4 z 5

Takhle nějak by to vypadalo, kdyby Tom Clancy psal kratší knihy... A kdyby asi polovina postav, které představil, byla nakonec navíc nebo úplně k ničemu. Ale nechápejte to tak, že je 58 minut špatné čtení, to vůbec ne. Je to zábava a člověk párkrát až zalituje, že "zrovna tohle" (obzvlášť kapitola s vrtulníkem a zneškodňováním druhé rušičky) se do Smrtonosné pasti 2 nedostalo.


trudoš
25.11.2015 3 z 5

Jednoduchý akční thriller s nápaditou zápletkou a s kvalitně stupňovaným napětím, ale v laciném a trochu nedomyšleném provedení.
Na rozdíl od filmu Smrtonosná past 2, jehož scénář vycházel právě z tohoto románu, zde chybí charismatičtější hrdina. Zdejší člen protiteroristické jednotky je sice prototypem drsného chlápka devadesátých let, jež je přiměřeně hezký, silný a chytrý, ale k úplné dokonalosti mu chybí pověstný šmrnc. Ve filmu všechno stojí a padá s Johnem McClanem, kdyžto v knize Frank Malone jen doprovází čtenáře akční jízdou.
Ovšem gradace je naopak velkým plusem. Walter Wager si vystačí s poměrně jednoduchým nápadem a z toho těží absolutní maximum. Bohužel po dočtení si člověk uvědomí, kolik že scén a postav bylo vlastně zbytečných a to i přesto, že má kniha stěží dvě stě čtyřicet stran. Nejde o to, že by to nebyly pěkné nápady, problém je, že ne vždy mají pro vlastní děj smysl. Nemluvě o nelogičnosti ústředního motivu padouchů, který se při bližším pohledu rozpadne v prach.

Autorovy knížky

Walter Wager
americká, 1924 - 2004
1995  68%58 minut

Kniha 58 minut je v

Přečtených9x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x