50 zvierat, ktoré zmenili chod dejín

50 zvierat, ktoré zmenili chod dejín https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519850/bmid_50-zvierat-ktore-zmenili-chod-dejin-64bed0d9e46e2.png 5 6 2

Přidat komentář

knihyKeMne
26.10.2022 5 z 5

Tuhle knížku jsem dlouho sháněla, protože mě zaujal její název, nakonec jsem se k ní dostala přes bazar. Je škoda, že k ní nemá přístup víc lidí, protože je velmi zajímavá a jistě by se s ní nenudili ani dětští čtenáři. Každému zvířeti je věnována cca čtyřstrana, a kromě běžných informací se dozvíme i řadu zajímavostí týkajících se tématu. Až mě překvapilo, co všechno jsem dosud nevěděla. Překladatel mě zmátl zařazením českých reálií do překladu, knížku to dělalo čtivější a takovou jakoby "naši". Se mi ani nechtělo věřit, že je ze zahraničí.

IHT
01.11.2020 5 z 5

Velmi prijemne pocteni. I kdyz jsem zoolog, s chuti jsem si knihu procetl a o nekterych mene beznych zviratech se i poucil (napriklad ryby).
Kniha je moc pekne sestavena, druhy dobre vybrany, pekny obrazovy doprovod, ctive texty, jen jedina drobnost, ktera mi prisla nevhodna - druhy jsou razeny abecedne, podle jejich vedeckych (= "latinskych") nazvu... To je v pohode v anglictine, ktera nema unifikovane narodni nazvy (my je jako jedni z mala diky bratrim Preslum mame!), v cestine to je ale rusive. Za vhodnejsi bych povazoval preradit druhy dle ceskych jmen... (ale preklad je dobry!).