488 pravidiel pre život

488 pravidiel pre život https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474061/bmid_488-pravidiel-pre-zivot-k5H-474061.jpg 3 8 5

Kitty Flanaganová vás v tejto knihe prevedie svojimi vlastnými životnými pravidlami – trochu zábavnými, trochu šialenými, no stopercentne praktickými. Mnoho ľudí pravidlá jednoducho nepozná. Či už esemeskujú počas chôdze, omráčia vás vôňou svojho parfumu, alebo vám na kotúči toaletného papiera nechajú len nepoužiteľný zdrap. No vďaka Kitty Flanaganovej a jej pravidlám pre moderný život bude náš svet čoskoro lepším miestom. Miestom, kde ľudia nebudú kaziť svoj ovocný šalát banánom. Miestom, kde kolegovia rešpektujú čuchový aparát svojich kolegov a nezohrievajú si v spoločnej kuchynke rybacie čili... Čo sa začalo ako paródia na bestseller Jordana Petersona 12 pravidiel pre život je teraz praktická a zábavná príručka do moderných čias. 488 pravidiel pre život od austrálskej komičky Kitty Flanaganovej obsahuje pravidlá takmer na každý aspekt života.... celý text

Literatura naučná Hobby Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

488 Rules for Life , 2019


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
13.01.2023 odpad!

Příliš mnoho jsem čekala od člověka co se jmenuje Kitty.

Asi to měla být snůška stand-up funny postřehů a kydů, ale je to trapný rýpání do VŠEHO kolem.

Podle anotace jsem myslela, že to bude výčet všeho otravnýho okolo, dějů a dennodenních známých věcí, a ne kydy jedné staré rašploviny, co fakt vtipný nejsou.

Jí může být vážně u pr. jak velký fotky na stěně mám, jestli myju nádobí ručně, sama přiznává že je línej bordelář a ne, umývat dokola něco myčkou raději než rychle rukou NENÍ dobrá rada.

Prostě odpornost.

Starmoon
17.11.2022 4 z 5

Vtipné. Nie v zmysle, že sa budete váľať od smiechu, ale kútiky úst sa (často škodoradostne) zdvihnú. Nie vždy to vystihuje náš slovenský (český) kontext, ale to od austrálskej autorky asi ani nikto nemôže žiadať, že. Ako oddychovka určite fajn.


ydnac
23.08.2021 3 z 5

Chtěla jsem něco na pobavení a byla mi doporučena tato kniha.
Jedná se o vtipně podaná pravidla do života, přičemž s některými souhlasím (cestování letadlem :-) a s některými ne.
Myslím, že není ani důvod ke kritice toho s čím se neztotožňuji, prostě jsem se usmála při popisu situací mně blízkých a je jasné, že co člověk, to názor :-)
Jen ještě dodám, že to úplně není kniha při které se budete válet smíchy, jsou to pravidla, ne vtipy :-) a víc než jednou bych je nečetla takže tři hvězdy budou akorát :-)

Korsika
28.07.2021 2 z 5

Poměrně vtipná kniha na jedno přečtení, některá pravidla byla vážně trefná, ovšem od poloviny knihy mi autorka začala připomínat rozmazlenou citlivku. Navíc je prostě hodně znát, že žije v jiné kultuře, protože spousta celých kapitol se u nás zpravidla neděje (nebo ne tak často) a jsou čistě americká / australská ... (např. velké dětské zahradní oslavy - který rodič by tam dobrovolně zůstával?). Za to bych sice hvězdičky nestrhávala a dala bych 3*, ale po odstavci o zbytečnosti čtenářského koutku, mi nic jiného nezbylo ;)

Lily101
06.07.2021 4 z 5

Úžasná kniha plná humoru. Už dlouho jsem se tak nezasmála u knížky. S většinou jsem asi ztotožněná, něco nedokáži posoudit a s něčím nesouhlasím, ale tak to má být (není samozřejmě součásti hodnocení). Kniha byla skvělá.

Co mi vadí fakt hodně je to, že kniha obsahuje méně než 488 pravidel (konkrétně 447) a v duchu "dotvořte si sami, milí čtenáři" na mě moc neplatí, spíš naopak irituje.

Takže celkem 4,5 hvězdiček, protože dát do názvu 488 jen proto, že to zní, není úplně vhodné. Navíc by jistě šly dotvořit další pravidla a třeba nechat poslední 1-5 na čtenáři, ale pak mu nechat v knize prostor si je dovypsat (třeba dvě řádkované stránky), když chce autorka vzbudit ve čtenářích kreativitu. Nejsem zastánce psaní do knihy, ale v tomto případě by asi takový koncept byl na místě.

Autorovy knížky

Kitty Flanagan
australská, 1968
2021  60%488 pravidel pro život