48 zákonov moci

48 zákonov moci https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486432/bmid_48-zakonov-moci-OYT-486432.jpg 3 68 13

Najpredávanejšia kniha o tom, ako funguje moc. Každá kapitola predstavuje jeden zo 48 zákonov, a to podľa nasledovnej štruktúry: znenie zákona; z neho vyplývajúce rady; príbeh z histórie, podobenstvo či legenda; rozbor zákona; symbolické znázornenie podstaty uvedeného zákona; citát. Na ceste k sile a moci je nevyhnutné rozvíjať svoje silné stránky a pozitívne vlastnosti; úspešný človek musí byť silný, rozhodný, inteligentný a vynaliezavý. R. Greene hovorí o ceste na vrchol slávy, moci a bohatstva. Odhaľuje podstatu ľudskej povahy. Naučí vás chápať a ovládať myšlienky a túžby druhých, vedieť, čo sa naozaj skrýva za ich slovami a činmi. Oboznámi vás s dobrými metódami vyjednávania a riadenia. S pomocou uvedených rád budete neohroziteľní. Pretože dokonca aj z nepriaznivej pozície môžete smerovať k víťazstvu!... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Eugenika
Originální název:

The 48 Laws of Power , 1998


více info...

Přidat komentář

Twoo
10.03.2024 5 z 5

Kniha (neprijemne) pravdy. Nikdo nerika, ze se takhle mate chovat. Naprosto ovsem nechapu vydavatele, ze takto zasadni knihu vydal v kvalite a designu hajzlpapiru.

Štěpán88
01.01.2024 4 z 5

Používat to, ale neoddávat se tomu! Robert Greene nám servíruje jeho stěžejní dílo každým rokem opěvované youtubovými seberozvojovými velikány. Pustil jsem se do něho a ze 48 zákonů jsem jich shledal 29 užitečných. Přišlo mi že Robert už od nějaké 120 stránky psal víceméně nesmysly aby se dostal na běžnou délku 200 stran. Je rozhodně dobré knihu přečíst a vědět jak tito lidé fungují a přemýšlí případně několik zákonů aplikovat v běžném životě a část moci si ukousknout. Každopádně tato kniha jako by nevěřila na opravdové přátelství či lásku a jakoby se z vás snažila vychovat bezcitnou bestii honící se za mocí. Je dobré o tom vědět a jisté míře (v případě potřeby větší) míře zákonů využívat avšak nebrat to jako bibli již bychom se měli celý život řídit, protože jinak budeme na světě úplně sami bez opravdových přátel. 51/52 + 52. 100M offers from Alex Hormozi (celoroční cíl dokonán!)


Perseus
26.11.2023 4 z 5

Za mě určitě zajímavá kniha. Možná ani ne tolik k vlastní změně, ale pro to, aby člověk pochopil, proč mocní lidé dělají to co dělají (nám obyčejným to může připadat divné, nesmyslné až pobuřující, ale jak se zdá, má to svojí logiku a ti lidé tím něco sledují).
Ano kniha je trochu náročná na pochopení, ale pokud si k jednotlivým zákonům dosadíte některé známé kauzy, výroky a tak dále, možná vám to bude dávat trochu smysl.
Úplně nerozumím zdejší kritice. Asi by to nebyl bestseller, kdy na tom nebylo něco pravdy.

Bookworm175
24.08.2023 1 z 5

Krok vedle...

hystericwidow
12.04.2023 3 z 5

Ze začátku jsem byla nadšená. Čím víc ale zákony přibývaly, tím menší mé nadšení bylo. Druhou půli knihy jsem už vyloženě protrpěla a nedokázala se soustředit na text. Což je asi chyba mé těkavé mysli, ale dobrá kniha ji přece musí zkrotit! :D Kdyby autor zákony osekal na polovinu, udělal by líp. Přišlo mi, že se v průběhu knihy už jenom opakoval a některé zákony se navíc navzájem popíraly. Z těch posledních kapitol si už fakt nepamatuju vůbec nic.

Ke kritice "nemorálního" obsahu knihy: Samozřejmě, že zákony nejsou v realitě úplně aplikovatelné, je to spíš taková zajímavá sonda do hlubin lidského chování. V tomto směru 48 zákonům - jako milovník Machiavelliho - nemám co vytknout. Přesto mi přijde hype kolem knihy (i díky sociálním sítím) hodně nafouklý, ale třeba je to překladem.

My faves: č. 11 (Snaž se, aby na tobě lidé byli závislí), č. 16 (Zvyš si respekt a uznání svou nepřítomností), č. 21 (Nachytej hlupáka na hlupáka - tvař se hloupěji než tvůj terč) a č. 22 (Využívej taktiku kapitulace: obrať slabou stránku v moc).

mykes.m
13.02.2021 1 z 5

Nerozumím tomu, co fanoušci této knihy na ní vidí. Fakt, který všem uniká je, že i když budete do puntíku dodržovat všech 48 zákonů tak nejen že se z vás stane ukázkový kr*tén ale taky vám to zvýší postavení maximálně tak ve vaší sociální bublině. Nestanete se ředitelem zeměkoule ani díky tomu nedostanete povýšení nebo si nezískáte respekt profesora. Moc a síla je částečně otázka povahy, inteligence a charizma. Někdo prostě má na to být lídr a někdo ne. To je naprosto přirozené a přečtením této povrchní knihy se to prostě nenaučíte i kdyby jste se snažili sebevíc. Skutečně mocní lidé tyhle věci ovládají podvědomě, prostě to v nich je. Nikdo z nich by ale o tom takovou frašku nenapsal. Jinak typ: Pokud vám nevadí angličtina, nekupujte si knihu. Na spoustě anglických webech je kniha opsána do posledního slova a zadarmo.

NGC6715
28.09.2020 2 z 5

Čekal jsem něco propracovanějšího s větší hloubkou, ne tak povrchního. Zákony moci jsou například: Nikdy nesmíš zastínit svého mistra, Přátelům nedůvěřuj přespříliš, nepřátele se nauč využívat, Skrývej své záměry, Vždy říkej méně, než je třeba, Hodně záleží na pověsti, opatruj ji jako svůj život…. žádná propracovanější filozofie zde není.

MirekUL
13.04.2020 5 z 5

Kniha je psaná tak, že přímo čtenáře jednotlivá pravidla navádí k tomu, aby je reálně používal, pokud chce získat moc. Některá pravidla se nám můžou zamlouvat a běžně je můžeme v reálném životě používat, naopak některá nám můžou přijít (a reálně i jsou) za hranou a nemorální, a tak je můžeme osobně odmítat. Ovšem ať se nám to líbí nebo nelíbí, tak významná část lidí kolem nás takto funguje, a proto je dle mého názoru dobré mít do těchto principů vhled.
Kniha je přehledové povahy, což odpovídá jejímu názvu a de facto i cíli, ale mě osobně vyhovují spíše knihy, ve kterých se jde v řešených problémech více do hloubky a čtenář se tak můžu do jednotlivých kapitol více začíst, což zde moc nešlo.

Žirafa94
10.01.2020 2 z 5

Tato kniha mě nějak extra neoslovila. Ano, moc je o tom být nad někým výše, ale nelíbí se mi, že jsou principy v knize napsané spíše arogantně. Jsou tam i myšlenky, které za to stojí - jako jen nepřítel ti řekne tvoje chyby. Každý zákon je popsaný zhruba na 4 stránkách a připadá mi to rozebrané jen povrchně.....

Papírek
27.12.2019 2 z 5

Z mého morálního hlediska se mi myšlenky této knihy nelíbí. Sice se dá něco vybrat co stojí za zamyšlení a s čím se dá souhlasit, ale takových věcí je velmi málo. Nejlepší jsou v knize úryvky z bajek. Tuto knihu bych hodnotil spíše negativně.

EXITn1
06.12.2019

Knihu jsem pouze prolistoval v knihkupectví. Oproti "48 Laws of Power" je osekaná o příběhy, které byly navrženy tak, aby se nám poselství dostalo pod kůži - jako pohádky. Chybí také různé citáty a moudra, která jsou protkaná celou původní knihou. Celkově chybí asi polovina obsahu...

(Na hřbetu knihy je chybně napsáno "Robert Greenn". Je to sice detail, ale něco to knize vypovídá)

Doporučuji přečíst si knihu v originále. Té dávám minimálně 5 z 5.

afinabul
13.09.2019 2 z 5

Jediné čo v knihe má hodnotu sú citácie.
Ak tam nie sú citácie, človek sa od amíkov dozvie, že vodca Mongolov Džingischán bol kresťan.
strana 60

7944
31.07.2019 3 z 5

1. Nikdy nesmíš zastínit "mistra". To pro popis myslím stačí.

Štítky knihy

moc

Autoři knihy

Robert Greene
americká, 1959
Joost Elffers
americká

Kniha 48 zákonov moci je v

Právě čtených16x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce41x
Chystám se číst127x
Chci si koupit49x
dalších seznamech1x