365 + 1 příběh strážníků z Přerova

365 + 1 příběh strážníků z Přerova https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480082/bmid_365-1-pribeh-strazniku-z-prerova-MhQ-480082.jpg 4 44 10

Blog přerovské městské policie se stal fenoménem, který baví čtenáře už několik let. Drobné prohřešky našich spoluobčanů i někdy trochu dramatičtější příběhy popisují strážníci v Přerově velmi kreativním způsobem, připomínající tradici předválečných humorných soudniček. Jejich osobitý humor, za kterým stojí zástupce ředitele Miroslav Komínek, byl oceněn i prestižní literární cenou Magnesia litera.... celý text

Přidat komentář

MartaPear
24.01.2024 5 z 5

Smála jsem se celou dobu. Velice vtipně popsaný běžný den, týden a prostě služby městské policie v menším městě, kde se tak trochu všichni znají a prohřešky jsou úplně "obyčejné".

wooloong
13.10.2023 5 z 5

Pan Komínek je úžasný hráč se slovy, člověk s velkým kulturním přehledem a ojedinělým smyslem pro humor. Ty historky se sice trochu opakují, ale ruku na srdce, 365+1 příběh podle skutečnosti ze života městských strážníků, tedy především zvedání opilců do vertikální polohy, hledání zaběhnutých dvounožců i čtyřnožců, pomoc občanům, nějaká ta drobná krádež, těžko může mít každý z nich punc originality.


jaroiva
30.11.2022 2 z 5

Není to moc můj šálek humoru, pokud jde o styl psaní. Navíc se často některá vtipná sousloví opakují a jak známo, opakovaný vtip přestává být vtipem.
Jeden nebo dva příběhy mě zaujaly, ale na zbytek zapomenu stejně rychle, jako jsem je poslechla, vlastně už si je nepamatuju teď.
Možná jednotlivě na internetu pobaví, ale takhle dohromady jedna za druhou příhody spíš nudí. Víc než příběhy strážníků jsou to příběhy přerovských alkoholiků, se mi zdálo.
Oceňuji to, že se člověk dozví, co všechno musí strážníci řešit. Ale to, co vypadá vtipně na nástěnce služebny, nemusí tak už působit přetavené do vyprávěnky. Nebo to jen autor neumí tak záživně podat, jako např. Ivo Jahelka.

dawson321
25.01.2022 4 z 5

Originální policejní svodky - některé jsou více vtipné, některé méně, přesto kniha dost pobavila. Zajímavostí je, že Miroslav Komínek za blog Městská policie Přerov, ze kterého kniha vychází, získal cenu Magnesia Litera.

Alto98
26.10.2021 4 z 5

Originálním stylem psané krátké příběhy ze života městských strážníků. Krásné grafické zpracování knihy.

Cinik
24.10.2021 4 z 5

Příjemné počtení, nicméně možná by knize prospěla menší redukce, tak třetina příběhů by klidně mohla zmizet.

Basta1912
03.10.2021 5 z 5

Tak to bylo opravdu příjemné zjevení v českých literárních vodách, kdy vychází snad už jen historické detektivky nebo postkomunistické slátaniny. A vida, dá se napsat i něco vtipného, co nemusí být překládáno z kdoví odkud a navíc - na základě reálných událostí. :) Moc pěkně zpracovaná knížka, mimo obsah (klobouk dolů před autorem, který udělá i z banálního policejního zákroku čtivou story) mě nadchla ořízka, jezevčík i "tajná message" :D Boží. Tož vidite, aji cajti se umijó bavit ;) K Přerovu mám ten nejkladnější vztah, tak se tam opatrujte

LenkaV.1
02.10.2021 4 z 5

Opravdu vtipně uchopené a podané policejní svodky, pár drobných vychytávek (kuk na knihu z boku, kuk na boky jednotlivých stránek, kuk na poslední povídku...). Doufám, že touto knihou to nekončí, protože autorovy příspěvky na FB mají strmě kvalitativně vzestupnou tendenci!

carbici
30.09.2021 4 z 5

Každé ráno nám zprávy z Přerova zlepšují cestu do práce. Vybrané v jedné knize mi zlepšily pár dnů, ale vracet se k nim už nebudu.

Hanjimka
06.09.2021 5 z 5

Asi před rokem se ke mě dostal blog městské policie z Přerova. Strávila jsem čtením mnoho veselých, ale i poučných rán. Když se rozkřiklo, že autor uvažuje nad vydáním knihy, neváhala jsem ani minutu. Děkuji panu Komínkovi za zlepšení mnoha dní čtením blogu a knížky. Super ilustrace jsou příjemný bonus k četbě.

Štítky knihy

humor policie Přerov podle skutečných událostí humoristické příběhy

Autorovy další knížky

2021  84%365 + 1 příběh strážníků z Přerova
2023  88%Přerovnáno I: příběhy přerovských strážníků