13. komnaty Andreje Babiše

13. komnaty Andreje Babiše https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202946/mid_13-komnaty-andreje-babise-3vQ-202946.jpg 2 11 3

Andrej Babiš se obrazně řečeno přes noc stal pojmem, jakýmsi fenoménem těchto dnů. Kupodivu nikoliv kvůli svému majetku odhadovanému na několik miliard, ale dík úspěšnosti hnutí ANO, které se v předčasných volbách v roce 2013 stalo druhou nejsilnější stranou v zemi a i nyní by podle všech průzkumů volby vyhrálo. Andreje Babiše charakterizuje přímost, jednoduché, až strohé vyjadřování, dalo by se říci, že je to bodrý Slovák, který se před ničím a nikým nezastaví. Jestli je to dobré, nebo ne, jistě ukáže čas, a zřejmě velmi brzy. To se mnoha vysloužilým politikům nelíbí, zejména ne těm, kteří mají na každou otázku odpověď, ale ve skutečnosti odpovídají na něco úplně jiného, než na co byli tázáni. Andrej Babiš ale má i své skryté třinácté komnaty a sotva kdo tuší, čím nás překvapí. Tato publikace si dává za cíl „trhnout oponou”, poodhalit jeho zákoutí a představit ho trochu jinak, z jiného úhlu, než jak ho prezentuje náš tisk a televize. Autor knihy, zkušený spisovatel a publicista, se v některých částech knihy do jisté míry snaží fabulovat a také si klade otázku, co by se stalo, kdyby... Babišovy třinácté komnaty mohou být diskutabilní, nicméně existují a čtenář se s nimi určitě rád seznámí. Kniha vychází se souhlasem pana A. Babiše... celý text

Přidat komentář

LuckyVagabond
19.12.2019 5 z 5

5 hvězd dávám jen proto, abych vyvážil iracionální antibabišovskou inkvizici, která hodnotí negativně všechno, co se otře o slovo Babiš v jiném než kritickém duchu. Každopádně si myslím, že fenomén Babiš by si zasloužil propracovanější publikaci. V knize se dost věcí opakovalo a přívětivost autora působila občas dost nepřirozeně. Celkově to působilo trochu jako rychlokvaška, kdy autor píše prostě na zakázku nakladatelství a ne proto, že by o tématu chtěl psát od srdce.

Kniha, která je napsána perem člověka, který otevřeně sympatizuje s Babišem a nesnaží se do něj kopat zprava, zleva a tahat špínu a překrucovat je ovšem osvěžující změna. Pár nových detailů z osobního života jsem se sice dozvěděl, ale jinak se zase spíše rozpitvává jeho byznys, působení v politice se rozebíralo dost po povrchu. Asi je to i tím, že v roce vydání knihy se v politice svým způsobem teprve rozkoukával. Od té doby Babiš, opozice a hejtři dost přitvrdili a všichni rozehráli úplně jinou ligu.
Takže kniha za pár let dost ztratila na aktuálnosti.

richard7959
08.08.2015 odpad!

Autor se na samém začátku snaží čtenáři namluvit, jak moc vlastně nezávisle k "hrdinovi knihy" přistupuje, ale už od první kapitoly se přesvědčíte o opaku. Čtení opravdu hodně kazí stále opakující se fráze o Babišových kladných stránkách, které snad mají být jakousi podprahovou sugescí nebo reklamou. Je to jako zasekaná gramofonová deska, která svojí monotónností akorát čtenáře obtěžuje až rozčiluje. Hrůza.


Dixinka
05.07.2014 4 z 5

Nic nového pod sluncem, pokud čekáte odhalení tajuplného Andreje Babiše. Fráze se často opakují, ale styl knihy mě oslovil. Rychlé čtení, bez dlouhých úvah.