101 esejí, ktoré zmenia vaše myslenie

101 esejí, ktoré zmenia vaše myslenie https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497938/bmid_101-eseji-ktore-zmenia-vase-mysleni-rRL-497938.png 4 17 6

Brianna Wiest píše o honbe za postavením na úkor toho, čo nás baví, rozvíjaní tzv. negatívneho myslenia, objavovaní zmyslu v každodennej rutine a chápaní kognitívnych skreslení, ktoré ovplyvňujú naše vnímanie života.V tejto knihe nájdete predtým nezverejnené texty, ako aj niektoré z Brianniných najpopulárnejších esejí. Možno si aj vy po prečítaní čo i len jednej z nich poviete, že „táto myšlienka mi zmenila život“.... celý text

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Aurora (SK)
Originální název:

101 Essays That Will Change The Way You Think , 2016


více info...

Přidat komentář

Sixtínka
30.01.2024 2 z 5

Až na zopár ako-tak zaujímavých myšlienok (a kniha má 400 strán!) to bolo dosť o ničom. Pripomínalo mi to krásne zabalený darček (názvy jednotlivých kapitol alebo skôr esejí), ktorý sľubuje zázračný až dychberúci obsah, no po jeho otvorení (prečítaní) zistíte, že vo vnútri nie je vlastne vôbec nič alebo len nejaká lacná drobnosť, ktorá nestála ani toľko ako ten baliaci papier, do ktorého autorka balíčky zabalila.

Mety15
31.07.2023 4 z 5

Mně se kniha velmi líbila, má v sobě tolik zajímavých myšlenek, které se velmi pěkně prolínají a utváří pěkný obraz lidského života. Ze začátku to bylo náročnější - hrozně moc myšlenek, člověk to ani nemá šanci pobrat. Postupně se ale všechny myšlenky pěkně spojují. Knihu můžu určitě doporučit.


knihomolkaMist
23.07.2023 3 z 5

Je to sbírka esejů a jak to už u sbírek chodí, byly tu eseje skvěle, dobré, horší i naprosto nezajímavé. I tak to ale bylo zajímavé a v některých ohledech mi to opravdu oči otevřelo. Určitě přečtením nic nezkazíte, ale myslím, že na trhu najdete i lepší knihy podobného tématu

Kampal
17.04.2023 2 z 5

Když napíši hodnocení slovy Hodně slabé, budu velmi vstřícný. Se stoiky, Navalem a mnoha jinými nelze ani vzdáleně srovnat. Velké zklamání.

renisla
09.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Není vhodná pro lidi, kteří nemají rádi psychologické kecy a poučky - protože tímto přesně tato příručka je!

Pro ty, kteří se chtějí odpíchnout ode dna aniž by k tomu používali další osoby je to kniha Velmi nápomocná. Zodpovíte si základní otázky: kdo jsem, odkud a kam kráčím. Co chci a co nikoliv i s AHA momenty, ano - je to tak správně! Doporučuji - Miluji!

AndelkaZoubek
30.12.2022 5 z 5

Kniha je psána mladou počínající autorkou, a tak je potřeba ji vnímat. Jednotlivé eseje mají z mého pohledu tři jednotící, vzájemně propojené, rysy: 1) zaměření na osobní růst (mantra knihy), 2) vše špatné v životě, všechna bolest, nás posouvají vpřed, 3) důraz na racionální přístup k životu (ačkoliv emocím je věnován také značný prostor). Ne všechny eseje mi něco daly. Ne všechny myšlenky jsou dobře vysvětleny. Ale oceňuji uvedení řady praktických rad a hlavně námětů k zamyšlení. Knihy o seberozvoji často omílají jednu myšlenku na desítkách až stovkách stránek, na této knize se mi líbí údernost, stručnost představení většiny myšlenek. Místy jsem měla dojem, že kdyby autorka text psala v češtině, zvolila by jiné formulace. Celkově bylo pro mne toto čtení obohacující. Bude zajímavé sledovat, kam se tato mladá autorka ve své tvorbě v dalších dekádách posune.

Autorovy další knížky

Brianna Wiest
americká, 1992
2022  76%101 esejí, ktoré zmenia vaše myslenie
2022  82%Tým vrchom ste vy: Cesta od sabotáže vlastného ja k sebakontrole

Kniha 101 esejí, ktoré zmenia vaše myslenie je v

Právě čtených11x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst44x
Chci si koupit17x