10 odvážných expedic

10 odvážných expedic https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418001/bmid_10-odvaznych-expedic-Evs-418001.jpg 4 9 3

Poznej objevitele moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. Neil Armstrong stanul jako první člověk na Měsíci. Ellen MacArthurová obeplula bez cizí pomoci celou zeměkouli. Alan Eustace seskočil ve speciálním skafandru z výšky přes 40 tisíc metrů. A nikdo nesestoupal tak hluboko pod zem jako Gennadij Samochin. Co v těchto lidech vyvolává touhu objevovat místa, kam se dosud nikdo neodvážil? Touhu vyšplhat nejvýš, potopit se nejhlouběji, vydat se na vlastní nebezpečí do nehostinných oblastí, přestože hrozí, že nevyváznou živí a zdraví? 10 odvážných expedic tě seznámí s objeviteli moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. Někteří se domů nevrátili, jiní přepsali historii.... celý text

Literatura naučná Historie Encyklopedie
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

10 ville ekspedisjonar , 2018


více info...

Přidat komentář

Chillia
18.11.2020 5 z 5

Super knížka o odvážných expedicích, nejen pro malé čtenáře :-) Některé jsem znala, některé vůbec. Já, jako cestovatelka a dobrodruh jsem si knihu velice užila a navíc má pěkné ilustrace.

Horal123
12.10.2020 3 z 5

Nápad na knihu dobrý. Nicméně by tato témata šla zpracovat lépe.


Elsinor024
24.11.2019 4 z 5

Přečetla jsem si rychle knížku, která bude vánoční dárek pro jednu malou slečnu.
A nelituju. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných věcí.
Například, že velryby, savci, se potápějí v klidu do fakt velké hloubky, kde už je naprostá tma a ne úplně příjemný tlak vody nad hlavou.
Taky mi uniklo, jak statečný je režisér Avatara, nebo že někdo padal rychlostí větší, než dokáže vyvinout dopravní letadlo a přežil to.
Děti autorka moc nešetří, aby ty odvážnější nebyly příliš útlocitné a věděly, co takové dobrodružství taky obnáší. A tak se dozvědí, co polárníci dělají se psy, když dojdou k moři a potřebují na člunu jet dál. Nebo jak pytláci zacházejí s ochránci goril.
Příběhy jsou stručné, aby malý čtenář udržel pozornost, ale zároveň i plné zajímavých faktů a napětí. Povedené.

Štítky knihy

pro děti od 10 let

Autorovy knížky

Pia Strømstad
norská, 1963
2019  87%10 odvážných expedic

Kniha 10 odvážných expedic je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x