Výživou ke zdraví
Tomáš Komprda
Zdraví – našel by se někdo, kdo by se jím aspoň někdy ve svém životě nezabýval? A nemusí být k tomu donucen zrovna nemocí či nevolností nebo bolestí. Zdraví je jednou z nejdůležitějších podmínek života a kdo je nemá, je omezen ve svých možnostech a přáních. Zdraví je nám většinou dáno, ale musíme o ně pečovat. A to především volbou správného životního stylu, jehožnedílnou a rozhodující součástí je výživa. Správnou, tj. zdravou výživou můžeme nejen docílit vytoužených tělesných proporcí a výkonnosti, ale i předcházet nemocem, a to i těm nejzhoubnějším. Můžeme si prodloužit věk – a kdo by toto nechtěl?! A mnohem víc. Zdravá, tzn. správně volená výživa však neznamená ládovat se neslanými nemastnými techno- či bioprodukty, jaké by pozřel leda vyhladovělý superasketa. Zdravá výživa by měla být pestrá a vyvážená ve všech složkách, z nichž se skládá náš obvyklý jídelníček, přiměřeně věku a stavu organismu. To je základní krédo této svrchovaně aktuální publikace. Její autor prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc., z Ústavu technologie potravin Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně je renomovaným odborníkem na výživu. Ve své knize, první svého druhu u nás, shromáždil a sepsal veškeré nejnovější informace a prověřené poznatky, jak si vhodnou výživou můžeme uchovat a upevnit zdraví a zlepšit životní styl. Zabývá se stavbou lidského těla a funkcemi trávicí soustavy, složením stravy, nemocemi souvisejícími s výživou a nebezpečími, jež na nás číhají v potravinách, ale i vůkol nás. A především radí co a jak, abychom z nástrah současného překotného života vyvázli zdraví a zdravější. ... celý text
5 | 1 | |
4 | 0 | |
3 | 0 | |
2 | 0 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.