Rostliny v léčbě, kuchyni a kosmetice
Marie Mičánková , Jan Lejnar
Ze široké palety léčivých rostlin jsme pro tuto publikaci vybrali několik nejznámějších. Rádi bychom přiblížili nejen jejich léčivé vlastnosti pro to které použití, ale hlavně jejich historii a dále jejich užití pro zpestření naší stravy v kuchyni a v neposlední řadě v kosmetice, dále ve veterinářství hlavně malých domácích zvířat, kdy není nutné volat veterináře. V publikaci se nezabýváme pěstováním, sběrem ani sušením a skladováním léčivých rostlin. Tyto otázky, včetně dokonalého vyobrazení rostlin jsou zodpovězeny v četných herbářích, které v posledních létech byly a jsou na našem knižním trhu. Neuvádíme ani chráněné a jedovaté rostliny. Snad se nám podaří touto publikací trochu probudit bližší vztah k přírodě, ke kráse a léčivým vlastnostem rostlin.... celý text
5 | 2 | |
4 | 0 | |
3 | 0 | |
2 | 0 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.