Vzpomínky diskuze

Vzpomínky
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266028/vzpominky-266028.jpg 5 21 21

Vlastní životopis odborníka v oboru organické chemie a jednoho ze zakladatelů československé makromolekulární chemie. Z nejednoduchého osudu Otto Wichterleho se dozvídáme hodně o životě našich vysokých škol, vědeckých institucí i vědeckých objevů v druhé polovině 20. století. Autor - špičkový vědec, kterého má většina čtenářů spojeného s kontaktními čočkami - musel celý život bojovat s konzervativními kolegy i politickými poměry, aby se mohl své práci věnovat. Také ohlas a přínos jeho patentů byl mnohem skromnější, než by odpovídalo jejich světovému významu.... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

siena
28.09.2020

1amu, nemohu soudit, knihu jsem nečetla, zatím. Ale vím, že po roce 1989 na VŠCHT, a i později na AV, to nebyli jen ti nomenklaturní kádři, kteří opanovali vedení fakult a ústavů, naopak. Ovšem na životě pana profesora je názorně vidět, co představoval minulý režim, jaké to zářné zítřky budoval a s kým.
Mohla bych doporučit, pro srovnání, dvou osudů vědců, kdy ten druhý volil emigraci, knihu pana Jána Vilčeka, Láska a věda: Paměti.
https://www.databazeknih.cz/knihy/laska-a-veda-pameti-318655