Totalitní světovláda diskuze

Totalitní světovláda https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29143/bmid_totalitni-svetovlada-Kns-29143.JPG 3 27 17

Dne 4. listopadu 1998 otřásla Českou republikou naprosto nečekaná aféra. Aféra, která otřásla jak českými státními orgány, tak samotnou vládou USA. Toho dne byl totiž v České republice oficiálně odhalen koncentrační převýchovný tábor. Tento koncentrační tábor byl zřízen orgány USA v únoru 1998 na odlehlém místě, asi 10 kilometrů severozápadně od Brna v lokalitě nazvané Jelenice. Do roku 1993 se na území USA nacházelo již 43 koncentračních táborů. Dnešní situace je neznáma. "Nacisté v Německu přišli nejprve pro komunisty, ale já jsem se neozval, protože jsem nebyl komunista. Pak přišli pro Židy, ale já jsem se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře, ale já jsem se neozval, protože jsem nebyl odborář. Přišli pro katolíky, ale já jsem se neozval, protože jsem byl protestant. Nakonec přišli pro mě, ale nezbyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat."... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

vladceTyran
02.07.2015 5 z 5

koncentrační tábory fungovali jako výzkumná střediska, levná pracovní síla a krematizace.

nightlybird
24.05.2012

Knihu jsem nečetl, nemohu se k ní tedy kvalifikovaně vyjadřovat. Četl jsem jen anotaci a mám pocit, že použití výrazu "koncentrační tábor" je značně nadnesené a zavádějící. Pokud je mi známo, šlo v předmětné lokalitě o převýchovné zařízení pro mladistvé americké narkomany a delikventy a umím si představit, že režim v takovém zařízení nebyl ani zdaleka procházkou růžovým sadem, přesto je třeba si uvědomit, že koncentrační tábory byly primárně určeny především k fyzické likvidaci - nenarazil jsem ale nikde na číselný údaj o počtu mrtvých Američanů v Moravia Academy v Jelenici u Brna. Protože nevím, kdo byl oficiálním zřizovatelem této instituce, zda vláda nebo privátní sektor, zda tam byli chovanci umístěni se souhlasem rodičů nebo nařízením soudu, byl bych přesto opatrný při srovnávání s Orwelovým 1984.
A pokud jsem měl možnost se seznámit na netu s (h)různými teoriemi autora, vznikl ve mně neodbytný dojem, že se veze na vlně zájmu o různé konspirační, pavědecké a spekulativní smyšlenosti, se kterými se zejména v poslední době roztrhl pytel. Skutečnost, že je možné v současnosti tyto názory a nápady svobodně hlásat a šířit podle mne ale neznamená, že by s tímhle druhem knih měl soudný člověk ztrácet čas.