Síla viru: Kronika jedné epidemie diskuze

Síla viru: Kronika jedné epidemie
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470186/bmid_sila-viru-kronika-jedne-epidemie-wQF-470186.jpg 4 16 16

Rozhovor s hlavním epidemiologem IKEM o skrytých silách virů a bakterií Knižní rozhovor známé novinářky Martiny Riebauerové s populárním lékařem, hlavním epidemiologem IKEM Petrem Smejkalem, o neviditelných spolubydlících na naší planetě: o virech a bakteriích, které jsou základní stavební jednotkou života na Zemi. O tom, kdy jsou pro nás nebezpečné a kdy naopak prospěšné. O velkých epidemiích historie i o tom, proč jsou zbraně mikrobů tak zákeřné a zda medicína vůbec může mít účinnější. Rozhovor, který vznikal od podzimu 2020 do února 2021, se zároveň stal kronikou současné koronavirové epidemie tak, jak ji oba aktéři denně prožívali.... celý text

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

Eldar80
26.02.2024

Lenka.P7: Nejsem si jistý, že popisujete DK efekt správně. Nebo se jeho definice změnila? V dalším případě ten jev pravděpodobně neexistuje, protože se jednalo o chybnou interpretaci statistických dat. To neberte jako můj názor, ale vycházím ze sledování @HynekCigler na X (twittru). (Mohu zaslat přesný odkaz na vlákno.)

SputnikV
01.06.2021

ano i já mám mezi svými přáteli nejméně jedno úmrtí na kovid a hodně rychlé...to potom člověk rychle zvedne, když je to už možné, telefon, a přihásí se k očkování.

samozřejmě, zubaři, specialisté na nemoci srdce, a další a další povolání se vyjadřují, hovoří z nich strach či bohorovnost a pak taky smutná zkušenost z okolí., ale jistotu nemá nikdo a v ničem. Taková situace přináší rojení rozličných guru, duchovních léčitelů, čarodějů. vizionářů, bylinkářů, zubařů a vědem, není podle mne proč jim naslouchat.

udělejme to, co by mohlo přinést pomoc, to je očkování a čistota. Klidně budu v uzavřených místnostech nosit roušku až do smrti, když to jednoho člověka od smrti udušením uchrání.


Kakarinka
01.06.2021

ropi, straší národ? Na covid zemřela moje blízká příbuzná, sami jsme měli co dělat. Pan Smejkal je (narozdíl od některých zubařů a gynekologů) odborníkem na dané téma. Pokud se vám nemoc zatím vyhla, nebo jste ji prodělal bez příznaků či s lehkým průběhem, jste šťastlivec a děkujte Bohu.

ropi
26.05.2021

to budou na každýho covid-inkvizitora psát oslavný ódy? takže čekám ještě Flégra, Kubka, Hořejšího a podobný individua, který straší národ