Postel u okna diskuze

Postel u okna https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190984/bmid_postel-u-okna-190984.jpg 4 72 15

Českým čtenářům není třeba představovat autora známých knih Nevyšlapanou cestou, V jiném rytmu nebo Duchovní růst ve věku úzkosti. Psychologický román s detektivní zápletkou Postel u okna se svou formou od ostatní Peckovy tvorby poněkud liší. Podobně jako v ostatních svých dílech se i v této knize Peck zabývá problematikou dobra a zla, duchovního růstu a hledání sebe samého, mezilidských vztahů a lásky, která mění život jednotlivce, a tím trochu i celý svět. Také v této knize autor využívá bohatých zkušeností své dlouholeté psychoterapeutické praxe... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Votobia
Originální název:

A Bed by the Window , 1990


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Cagbel
12.08.2015 5 z 5

Stále mám ohledně této knihy jednu nezodpovězenou otázku. Nedá mi, abych se na ni těch, kteří už ji přečetli, nezeptala. A Vás, kteří jste knihu ještě nečetli, zároveň prosím, abyste si pokračování tohoto mého komentáře níže, resp. dotazu, ve svém vlastním zájmu přečetli až po té, co si knihu přečtete.

Knihu jsem zhltla velmi rychle, moc se mi líbila. Její obsah jsem si vysvětlila tak, že Stephena zabila Rachel. Když jsem pak ale knihu vracela známé, která mi ji půjčila, nějak na toto téma padlo slovo a ona mi řekla: "To se mýlíte, Stephena přeci zabila Roberta McAdamsová, která v závěru knihy zvažovala i zabití paní Grochowské!".... Zpětně jsem si uvědomila, že v jedné pasáži knihy takový náznak byl, ale nevěnovala jsem mu tehdy pozornost. Podělíte se prosím se mnou o své závěry ohledně toho, kdo zabil Stephena? Děkuji.