Písečníci a probuzení krále diskuze

Písečníci a probuzení krále https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497049/bmid_pisecnici-a-probuzeni-krale-03b-497049.png 4 45 10

Písečníci série

< 2. díl

Po dlouhých sedmadvaceti letech procitá posádka mezihvězdné lodi Poutník z hibernace. Ale kdosi nebo cosi na probuzení ještě čeká…Vraťte se s Tomášem Nebulou a jeho přáteli na palubu akademie Singularity a odhalte další tajemství vesmíru! Dobrodružný příběh z daleké budoucnosti Písečníci a bludný asteroid si oblíbily tisíce malých i velkých čtenářů a bez podpory nakladatelství se stal bestsellerem. Nyní Václav Dvořák, autor a nakladatel (držitel Ceny čtenářů Magnesia Litera 2021), přichází s pokračováním, které je opět doprovázené úžasnými ilustracemi Jakuba Cenkla. „Václav Dvořák – nenápadná liberecká hvězda současné literatury pro děti a mládež, jejíž tvorbu zhltnou bez mrknutí oka i jejich rodiče.“ – Časopis Respekt. Vychází s podporou Ministerstva kultury České republiky, 528 stran, 30 barevných ilustrací. Pro čtenáře od 9 do 99 let.... celý text

Diskuze o knize (4)

Přidat komentář

knihokrat
29.04.2023

Knížka, která stojí jen pěti lidem za komentář, patnácti lidem za hodnocení, nikdo o ní nikde nemluví, i v knihovnách ji pořizují až po ocenění, ale v Magnesii liteře vyhraje (autor už podruhé) cenu popularity u čtenářů. Pozoruhodné! Fair play v kultuře asi neplatí.

Santar
20.04.2023 5 z 5

Máte pravdu, autor si pomáhá spamováním těm, kteří si u něj objednají knihy přímo a má tak jejich adresu. Jeden z doručených emailů:

Děkuji

všem, kteří si našli tři minuty a dali hlas mým Písečníkům v anketě Cena čtenářů Magnesia Litera.

Bohužel,

spousta lidí můj email zase zavřela a nehlasovala. Nevím, kteří to jsou, a nevím ani proč.

Možná jsem je něčím naštval...

To chápu. Také jsem trochu naštvaný (sám na sebe), že dávám ukázky zdarma. Lidé si tak mohou říct tohle ne a úplně naslepo koupit něco jiného jen podle obálky a lákavé anotace.

Nebo prostě lidé nemají ty tři minuty.

I tomu rozumím. Sám nemám mnoho času nazbyt. Třeba tvorba knihy Písečníci a probuzení krále, o kterou se právě hlasuje, si vyžádala přes dva tisíce hodin mého volného času.

Možná si lidé, kteří nehlasovali, dokonce myslí, že chtít zadarmo hlas do ankety není normální.

Nevím. Mně připadá myšlenka, že bych do svých knih psal přání malým čtenářům za úplatu, prostě divná. Je to laskavost, kterou dělám zadarmo.

Nebo je hlasování prostě nezajímá.

I to je možné. Jenže nezájem je to nejhorší, co může čtenář autorovi knih provést.

Za tímhle emailem není firma či velká korporace, ale jen jeden živý člověk, který se snaží psát a vydávat skvělé knihy pro radost malým i velkým. Aby to mohl dělat dál, potřebuje o svých knihách dát vědět. Cena čtenářů Magnesia Litera je k tomu tou nejlepší příležitostí.

Za Váš hlas Vám nemůžu slíbit, že vyhrajete jeden z 500 poukazů v hodnotě 200 Kč na nákup knih, které organizátor ankety rozdává.

Slíbit Vám můžu jediné že budu dál psát a vydávat kvalitní knížky. Myslím, že to není málo. Vždyť na novou knihu se můžete těšit již tento podzim a snad brzy i na třetí díl Písečníků.

Váš Václav Dvořák


Lilith7
19.04.2023

Vidím to stejně jako knihokrat:-) Zajímaly by mě konkrétní výsledky :-)

knihokrat
17.04.2023

Kniha stála jen 15(!) lidem za hodnocení, 5 lidem za komentářale stovkám lidí za odeslání hlasu v Magnesii liteře. No tak to určitě, to už tu bylo. Shodou okolností u stejného autora.

Autorovy další knížky

Václav Dvořák
česká, 1976
2018  85%Písečníci a bludný asteroid
2020  84%Já, Finis
2022  85%Písečníci a probuzení krále
2023  85%Jak se vaří drak