Odtajněno! Atomová bomba i na Prahu? diskuze

Odtajněno! Atomová bomba i na Prahu? https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498849/bmid_odtajneno-atomova-bomba-i-na-prahu-TE3-498849.jpg 3 2 2

Autor zpracoval šokujících čtyřiadvacet tisíc stránek amerických vládních dokumentů, odtajněných 29. května 2021 americkým Národním bezpečnostním archivem, s nímž autor spolupracuje už řadu let. Týkají se toho, kdy američtí prezidenti při mezinárodních krizích zvažovali jako první použít jadernou bombu proti SSSR a jeho socialistickým satelitům. Prvním případem byla tzv. berlínská krize v roce 1948. Na seznamu cílů byly i objekty v tehdejší Československé republice včetně Prahy. Dalšími okamžiky podobných úvah byly v době korejské a vietnamské války, suezské krize, dvojí války v Libanonu a další až do roku 1975. V knize jsou zpracována všechna i tajná jednání o tom, jaké záruky bezpečnosti a její nezávislosti poskytnou nově vzniklé Ukrajinské republice, pokud se zřekne jaderných zbraní, rozmístěných na jejím území – a v té době byla Ukrajina třetí nejsilnější jadernou mocností. Autor vychází též z osobních svědectví, protože v té době žil v Kyjevě a přátelil se s ukrajinskými prezidenty a ministrem zahraničí Anatolijem Zlenkem, který ho podrobně informoval o probíhajících jednáních i ukrajinském odporu proti takové dohodě. Odtajněné materiály se však dotýkají i let 1990 až 1994 a týkají se dokumentů a tajných jednání o tom, jak západní mocnosti ujišťovaly tehdejší ruské prezidenty Michaila Gorbačova a Borise Jelcina, že se NATO nerozšíří ani o píď směrem na východ a zajistí rovnoprávné začlenění tehdejší Ruské federace do evropských struktur včetně nabídky na členství v severoatlantickém paktu.... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Arminus
22.07.2022

Máme tu knihu s názvem vpravdě senzačním (tedy podle anotace "šokujícím"). Je zase válka v Evropě, ne daleko, a její důsledky pociťujeme i my. Rusácký agresor vraždí a vyhrožuje kdekomu použitím jaderných zbraní. Ideální příležitost, aby nějaký odborník sepsal knihu, jak to bylo s tvrzením „SSSR nikdy nepoužije atomovou zbraň jako první“ a jak je to dnes v případě Ruska. Ale, ejhle, vychází kniha o tom, jak vrazi z „vólstrýtu“ chtěli hodit atomovku na Prahu, naši Zlatou matičku měst … Časová shoda velice zajímavá, stojí tedy za to, něco si o knize, jejím vydavateli a autorovi zjistit, než začneme číst nebo – dokonce – si knihu koupíme.
Tak nakladatel je jasný: už jsem na něj zde na Databázi upozornil. Nakladatelství „Česká citadela“ má s tím „Českem“ pramálo společného (pokud ovšem nechcete mluvit o nějakém Česku, ruské gubernii). Majitelem je ruský kolaborant a poskok Václava Klause st., Petr Hájek. Nakladatelství vede tak dobře, že nakonec ho musela finančně před krachem zachránit jakási ženština s ruským jménem, která si ovšem na nic nevzpomíná… Za čí prachy takové knihy vychází je tedy jasnější. Reklamu knize ostatně dělal profláknutý web kolaborantů, Parlamentní listy.
Nyní autor: Milan Syruček, za normalizace prominentní reportér, vedený jako agent StB, spolupracovník kontrarozvědky. Sám to ani nevyvrací, jen tajuplně naznačuje, že byl nějaký násobný agent. Jisté je, že k některým Rusákům, třeba zločinci Medveděvovi, měl velice důvěrný a přátelský vztah už před léty. Odborník na Ukrajinu a Rusko, který se pouhý měsíc před spuštěním probíhající ruské agrese veřejně vyjádřil (v Parlamentních listech, samozřejmě): „Předpokládám, že Rusové nezaútočí…“ Proti vojenské pomoci Ukrajině se vyslovuje dlouhodobě.
Takže zbývá proč vůbec a proč právě teď toto senzační odhalení? Blábol v anotaci o letité „spolupráci“ Syručka s americkými archivy nestojí za další komentování. Jisté je jen to, že „putinčíci“ (ano, dnešní a horší verze komunisty a Rusáky kdysi tolik používaného pojmu „hitlerčíci“), celá ta kolaboransko-zrádcovská lůza v Česku, je nyní poněkud v názorové defenzívě. Po létech oblbování a výplachu mozků občanů této země s heslem „Sovětský svaz – mírová hráz“ teď stojí před nevyvratitelnou skutečností: Rusák (že má jiný dres než CCCP není podstatné, vždyť podle samotného vraha Putina je Rusko pokračovatel SSSR) nejenže vede bestiálním způsobem válku proti sousedovi, on vyhrožuje celému světu atomovou bombou. Chce ji hodit tu na Londýn, tu Varšavu, tu na „Ameriku“. Žádné plány z tajných archivů, pěkně nahlas, veřejně, v projevech nejvyšších zločinců, v Rusku dnes vládnoucích, i v ruské státní televizi, v tisku, na tiskových konferencích i v rozhovorech se zahraničními novináři. To se pak těžko vysvětluje pojem mírové Rusko, dříve SSSR. Však i rusácká pátá kolona kvičí: „Neprovokujte Rusko nebo bude atomová válka!“ A tak je tu osvědčená metoda komunistických demagogů: převést pozornost na to, co chtěli (jak najednou objevil v archivech Syruček) – nebo možná nechtěli, ale dokažte to, když nejste, jako Syruček letitý spolupracovník amerického archivu - američtí agresoři, pokračovatelé Hitlera atd. (další nadávky Rusáků a jejich českých pohůnků Američanům si pamětník už dodá sám). A ti „nezkušení“ mladí se zhrozí: Američané „nás“ chtěli bombardovat atomovými bombami! Co na tom, že žijí pamětníci (jako třeba já), kteří na vlastní kůži zažili, jak měla ta válka, kterou vrazi z vólstrýtu připravovali, prakticky vypadat: roty hloubkového průzkumu prvosledové divize (českého kanonenfutru, za kterým měla vítězně pochodovat na Západ slavná Rudá armáda, náš bratr ve zbrani) u které jsem v šedesátých létech minulého století sloužil, měly do 72 hodin být na březích Rýna. Samozřejmě počítáno od chvíle, kdy nás americký agresor „napadne“. Teď nám to ale Syruček objasní, přečetl 24.000 dokumentů amerických archivů o tom, co na nás Američani chystali. A když už je v tom, objasní i to, jak „Západ“ podvedl Rusko, když mu slíbil, že směrem východním se NATO nerozšíří ani o píď. Atd., atd. Nevím, co pan Syruček v archivech našel a nehodlám to ani kontrolovat. Jenom mohu napsat, ať se pan Syruček na mne zlobí nebo ne, že někomu jako je on nevěřím ani slovo. Zvláště, když vydává v pravý čas knihy, které se někomu velice hodí.
Tváří v tvář rusácké bestialitě, dnes k vidění v přímém přenosu na Ukrajině, se Západ (tedy společenství, ke kterému jsme se přihlásili) pokouší alespoň něco málo dělat proti agresorovi (více zatím nechce, asi se bojí rusáckého vydírání atomovou válkou). Sestavují se alespoň všelijaké „sankční“ seznamy, kterými chceme postihnout rusáckého agresora. Já jsem si také udělal svůj sankční seznam. Ničemné nakladatelství Česká citadela, ubožáci, kteří mají pouze na to, že jejich knihy tato „citadela“ vydá, protože jinde s nimi neuspějí, ti jsou na něm. Všichni slušní lidé by měli Českou citadelu, Syručky a jim podobné, alespoň bojkotovat. Koupí takového knižního svinstva podporují nepřímo – Rusáky.