Odsun Němců z Československa diskuze

Odsun Němců z Československa https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45934/bmid_odsun-nemcu-z-ceskoslovenska-BG5-45934.jpg 3 8 2

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

SputnikV
21.07.2021

Československé oběti okupace:

360 tisíc padlých, zavražděných a umučených Čechoslováků
350 tisíc vyhnaných Čechoslováků z pohraničí a vnitrozemí
700 tisíc otrocky nasazených Čechoslováků na práce v reichu
500 tisíc Čechoslováků nasazených v protektorátu
desetitisíce vězňů (nezjištěný počet, odhad) zavražděných v pochodech smrti 1945

A nyní něco o československých Němcích:

v letech 1933-34 čs. Němci připravovali státní převrat,
pokus vrcholil odhalením organizace Volksport se sklady zbraní na vraždy Čechoslováků
v letech 1937-1939 čs. Němci jako Henleinovci, Ordneři, a Freikorpsové sabotovali mobilizace ČSR, vraždili Čechoslováky v pohraničí, loupili majetky, ničili strážnice a celnice, pohraniční přechody, pašovali peníze, zboží a zbraně do vnitrozemí ČSR.

Po okupaci čs. pohraničí a vyhlášení Sudet Hitlerem Hitler vyznamenal jeden milion stošedesát dva tisíce šest set sedmnáct sudetských Němců medailí za zločin uloupení čs. pohraničí. Každý třetí dospělý sudeťák dostal tuto medaili.

Počet ordnerů se odhaduje na jeden milion dvěstě tisíc, počet Freikorpsů na 70 tisíc.

Roku 1941 Henlein v projevu ve Vídni oznámil, že sudetští Němci museli krýt svou protičeskoslovenskou činnost dlouhý čas, ale nakonec splnili povinnost rozbít ČSR. Projev je dokumentem Norimberského soudu.

Toto jsou prostá nefalšovaná fakta, doložená historickými reáliemi, stejně jako obrovské peněžní částky placené III. říší sudetům na rozbití ČSR, což odhalil na Norimberském soudu americký žalobce Alderman.

Tato fakta definují většinovou - nikoli kolektivní - vinu sudetských Němců jako vlastizradu ČSR, jako ztrátu loyality k ČSR, jako vojenskou velezradu v případech ozbrojených složek Ordnerů a Freikorpsů.

Z celkového počtu dvou milionů 800 tisíc čs. Němců alias sudetských a karpatských Němců tudíž zradilo ČSR nejméně jeden milion 800 tisíc Němců, a dalších nejméně půl milionu jich pomáhalo odtrhnout čs. pohraničí. Filmové a fotografické záznamy vítání wehrmachtu při okupaci pohraničí to přesvědčivě dokládají, stejně jako pozorování západních novinářů.
napsal historik Jiří Jaroš Nickelli