Kniha o jihočeském hokeji diskuze

Kniha o jihočeském hokeji https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205239/bmid_kniha-o-jihoceskem-hokeji-205239.jpg 4 3 0

Mimiřádná publikace bývalého hokejisty a později novináře Petra Turka popisuje dějiny ledního hokeje na jihu Čech od prvního(vítězného) zápasu, který sehrál na svém "rybníku" celek SK Strakonice s FC Union Plzeň.

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

PATRAK
18.03.2016 5 z 5

Tuto knihu vlastním a také odznáček hokejového klubu Stadion, neboť za tento klub hrál i můj otec Bohumil Lejsek, nar. r. 1914 v Českých Budějovicích. Je v knize uvedena fotografie celého mužstva, které hrálo slavný přátelská zápas s reprezentačním týmem Kanady. Materiální podmínky byly za první republiky velice skromné. Hrálo se na slepém rameni řeky a led si museli hráči sami připravit, vysekat kru v ledu velikosti hříště a ze sněhu vytvořit mantinely. Tatínek si při studiu musel na brusle přivydělávat, protože pocházel ze čtyř dětí a na brusle nezbylo. Tatínek vyprávěl, že když vyhráli nějaký zápas, tak všechny hokejisty pozval velký fanoušek hokeje pan Cízler, otec herce Cízlera, na řízek do Masných krámů. S bruslením je spojeno i seznámení tatínka s maminkou. Když se chodilo v neděli bruslit, tak tatínek okouzlil maminku bravurní jízdou a přestože moc bruslit neuměla, říkala, že v tatínkově náručí se při bruslení cítila velice bezpečně. Inu hokejista, koho by neokouzlil. Byla to láska na celý život. Knihu si nechám, to jistě chápete.

Štítky knihy

sport lední hokej

Autorovy knížky

Petr Turek
česká
1990  87%Kniha o jihočeském hokeji