BIOzahradničení - Základní kurz diskuze

BIOzahradničení - Základní kurz https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358958/mid_biozahradniceni-zakladni-kurz-AUC-358958.jpg 2 5 3

Peter Berg je biologicko-dynamickým zahradníkem a také oblíbeným autorem knih o biozahradách. V této knize nás krok za krokem za pomoci mnoha ilustračních obrázků uvádí do základů biozahradničení. Čtenář může nahlédnout přes rameno zkušenému odborníkovi a snadno se přiučit, jak na své vlastní zahrádce udržitelným způsobem zahradničit a pěstovat si zdravé ovoce a zeleninu. Jaké předpoklady pro biozahradničení moje zahrada již splňuje? Jak lze půdě prostřednictvím kompostu či okopávky, plení a mulčování zajistit správnou výživu a péči? Jak se postarat, aby rostliny byly odolné, a co a kdy na zahradě od jara do zimy dělat? Tento základní kurz vám bude průvodcem na cestě za vlastní biozahradou!... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Spajdy
10.02.2019

Iki1: Zkusil jste někdy popsané postupy sám aplikovat? Setkal jste se s někým, kdo má po léta vlastní praxí ověřeno, že fungují (jako třeba autor knihy)? Pokud by to nefungovalo, dávno by na jeho akce nikdo nechodil a dávno by se o něj nikdo nezajímal.
Tyto postupy mají navíc tu nezanedbatelnou výhodu, že neničí životní prostředí jako chemické preparáty, a navíc jsou skoro zadarmo. Člověk, který to má v hlavě v pořádku, proti nim nemůže říct ani popel - získá na nich sám (má kvalitnější a zdravější výpěstky s vyšší nutriční hodnotou), získá na nich okolní příroda (není zamořována chemií) i mikroklima statku a získají na nich i sousedé (pokud se inspirují). Zkrátka win-win pro všechny zúčastněné a dotčené.
Pokud nemáte nic z uvedeného vyzkoušeno, jen plácáte do větru a bezdůvodně špiníte něco, o čem nemáte ani šajn. V takových případech beze zbytku platí přísloví "Mluviti stříbro, mlčeti zlato"!

Štítky knihy

zdraví zahrady, zahrádky zahrádkářství, zahradničení ekologická zahrada, ekozahrada

Autorovy knížky

Peter Berg
slovenská
2017  40%BIOzahradničení - Základní kurz

Kniha BIOzahradničení - Základní kurz je v

Přečtených8x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x