Aby se děti divily diskuze

Aby se děti divily https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321612/mid_aby-se-deti-divily-DY1-321612.jpg 5 22 22

V půvabných pohádkách plných fantazie se můžeme potkat s myškou v trolejbusu, smutným tygrem a uplakaným růžovým velblouďátkem, nebo třeba se žraloky, kteří se naučili létat. Krátké pohádkové příběhy jsou určené předškolním dětem, dobře se hodí jako čtení před spaním.

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

a304
17.05.2023

Nakladatelka paní Eva Kaiserová a knihovnice ve Staněticích /v západních Čechách/ paní Hoffmannová usilovaly o opětovné vydání tohoto literárního počinu všem pro radost. Nebudu zdržovat, je dlouho deštivo, větrno a chladno a tak cituji :
"Víte, co udělám, až jednou bude na zemi všechno v pořádku? Až budou žít všichni lidé rozumně a bude věčný mír?
To budu mít svou štíhlou loď. As tou bílou štíhlou lodí popluji až tam, co jeto zelenomodré čisťounké moře. To moře bude prohřáté od slunce a uprostřed toho moře zastavím. A potom začnu tichounce pískat jednu takovou tajemnou písničku. A tu začnou odevšud připlouvat duhové rybičky a bubou naslouchat. Až jich bude mnoho, přemnoho, začnou tu tajemnou písničku tichounce zpívat. A začneme pomalu plout od ostrova k ostrovu , od pobřeží k pobřeží, a stále budeme všichni zpívat tu tajemnou píseň. A všude budou přibíhat na břeh lidé a děti a zvířátka, budou přilétat ptáci a motýli a všichni budou s podivem naslouchat té tajemné písni a budou pozvolna přidávat své hlasy k našim hlasům. Když pak obeplujeme všechno kolem dokola, bude tou písní znít celý svět a každému bude, jako by tu píseň pradávno znal, jako by ji měl odjakživa uloženou v srdci. A všichni se potom budou usmívat a budou se držet za ruce. A i když bude mít každý jinou tvář - v srdci bubou mít všichni společnou radost a lásku. Nad námi budou zářit zelené, stříbrné, zlaté i rudé hvězdy a bronzový měsíc a jasné hřejivé slunce. Ale my budeme všichni dobře vědět, že ze všech nejkrásnější je naše země.
A potom, v kterousi chvíli, otočím svou bílou štíhlou loď a pojedu domů. protože to nejhezčí místo na světě bude vždycky doma - u maminky."

Konec strachům, ničí imunitu a v Evropě je vysoká nad úmrtnost i mladších a to nesmí pokračovat. 80 % v Čechách nesmí upadnout do bídy, nesmíme se nechat vtáhnou do války, fialová vláda má jaký respekt k voličům? Pan Středula jí předal voličské hlasy na podnose a nyní rezolutně předat požadavky vládě jaké? Studentům se budou brát drobné - sleva např. doprava a nadnárodní korporace - v době krize - jejich zisky z dividend nezdaní 99% ? Státnímu rozpočtu uniká ročně hodně přes 300 miliard korun ... !
Matky chtějí budoucnost pro své potomky, alespoň jako před rokem 1989! Konec rabování.
Přeji klid na čtení a knihu doporučuji k četbě od 6 do sta let.