Pavel Pojar

Misantrop · pseudonym

česká, 1965

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

FrankCastle
28.05.2018

Kdyby místo těch patetickejch, kvazi intelektualních žvástů spolknul kulku, alespoň by se přiblížil tomu svýmu snu...světu bez lidí (mínus jedna)

Zikus
30.08.2017

Velmi zajímavý člověk. Jeho myšlenky jsou až geniální. Zajímalo by mě, jaké impulsy vedly k tomu, že se z něj stal takový misantrop. A taky by mě zajímalo, jaký je v realitě při osobním setkání.


whack
26.04.2014

Mizantropia (averzia, alebo nenávisť k ľudskému druhu, alebo k ľudskej povahe) môže byť zamyslenia hodným filozofickým prúdom. Druh mizantropie, ktorý je prezentovaný v knihách tohto autora, je však veľakrát psychopatický a väčšinou kontraproduktívny. Autor si praje smrť svojich rodičov. Nenávidí ľudí, praje im AIDS a rakovinu, ale fňuká, že "psy napádajú ľudí" a tak nenávidí psy. Hovorí, že má radšej zvieratá ako ľudí, ale kritizuje aktivistov za práva zvierat, že sa starajú o veci, do ktorých "im nič nie je". Podobné poznámky má aj na environmentalistov, a pritom ospevuje environmentálne organizácie VHEMT, Church of Euthanasia a Gaia Liberation Front. Vo viacerých veciach si protirečí. Ideológiu mizantropickej filozofie privádza do výšin neakceptovateľného šialenstva, aj keď s mnohými vecami sa dá súhlasiť, najmä čo ide o problematiku preľudnenia, ale aj o kritiku ľudstva ako takého (aj keď ani jedno z toho sa absolútne nemusí spájať s mizantropiou). Ale odtiaľ potiaľ. Nenávidieť k smrti všetkých a všetko, to je čistá zbytočnosť.

Pavel Pojar - knihy

2005  66%Plivanec na rozloučenou

Žánry autora

Literatura česká

Štítky z knih

Pojar je 6x v oblíbených.
Osobní web autora