Mike Omer

britská, 1979

Diskuze (6)

Přidat příspěvek

mifon
07.12.2021

Michael Omer je izraelský autor krimi, thrillerů, hororů a fantasy. Své knihy vydává také pod pseudonymy Alex Rivers a Mike Omer. Narodil se v Jeruzalémě v roce 1979. Oba jeho rodiče byli psychologové. V jeho šesti letech se rodina přestěhovala na rok do Bostonu z důvodu postdoktorandského studia Michaelova otce. To umožnilo Mikovi se zdokonalit v angličtině. Později se rodina vrátila do Izraele a usadila se ve městě Hod ha-Šaron. V šestnácti napsal pod jménem Michael Omer svou první knihu Geografie konce světa (v hebrejštině). Ve věku 18 let nastoupil Michael 3letou povinnou vojenskou službu v izraelské armádě, kde sloužil u dělostřelectva. Během vojenské služby vydal v roce 1999 svůj druhý román Kachní útok (také v hebrejštině). Od roku 2015 vydává své knihy v angličtině. Celkem vydal do současné doby asi dvacet knih. Jeho knihy byly přeloženy do více než 14 jazyků a prodalo se jich více než milion výtisků. V charakteristice své osoby v Googreads Michael Omer uvádí, že je spisovatel, novinář a herní designér. Je šťastně ženatý se ženou, která ho neustále nutí víc psát, a má tři děti, které trvají na tom, že bych měl přestat psát a jít si s nimi hrát. Taky má dva psy.
Zdroje: https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Omer a Goodreads

Jenny46
04.12.2021

Autora si dávám do oblíbených, detektivka napínavá až do konce...


Majuš333
26.11.2021

Určite si autora pridávam do obľúbených :)

Olous1
30.05.2021

Tak mám dalšího oblíbeného autora.Opravdu velmi pěkně píše.Kniha vás vtáhne do děje hned od první stránky a nepustí. Těším se na další autorovi knihy.

danit
10.02.2021

Mike Omer je původně novinář a vývojář počítačových her, ale v současné době nejvíce přemýšlí nad svou novou sérií detektivních thrillerů s forenzní psycholožkou Zoe Bentleyovou.

Ve spisovatelském snažení jej podporuje jeho manželka. Spolu vychovávají tři děti a domácnost s nimi ještě sdílejí dva psi.

Je autorem čtyřdílné série Glenmore Park Mystery a série s psycholožkou Zoe Bentleyovou, z níž vyšly zatím 2 díly - V mysli vraha (2018) a In The Darkness (2019) (zdroj - kniha V mysli vraha)

danit
10.02.2021

S oblibou píše o skutečných zločincích nebo naopak obětech zločinů. Má ale taky rád humor, proto svoje thrillery odlehčuje vtipnými pasážemi. (Zdroj - citace z knihy V mysli vraha)

Mike Omer - knihy

2021  92%V temnotě
2019  92%V mysli vraha

Žánry autora

Literatura světová Thrillery

Štítky z knih

thrillery FBI pohřbení zaživa krimi forenzní psychologie Chicago

Omer je 96x v oblíbených.