Marcel Deli

česká, 1971

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

Weigel17
04.02.2018

Jo. Tenhle člověk mě baví.

Ajtakrajta
07.11.2015

U tohoto autora platí zhruba to, co jsem napsal u pana Švandrlíka. Střílí ze všech pozic a někdy se trefí a někdy ne. Většinou však zasáhne střed. Humor je hodně těžká a nevděčná disciplína, kterou p.Deli zvládá na naše poměry velice dobře. I když uznávám, že nemusí sednout všem.


Ditrich
11.06.2015

Některé autorovy povídky a minutové hry jsou i v audiu.

Zde je povídka Případ předvánoční. Namluvil držitel Českého lva Jaroslav Plesl.
http://pf2015.e-bohem.cz/

A zde je několik povídek a mikroher od různých interpretů.
http://do-ucha.cz/list.php?f=66&start_letter=D

marlowe
17.04.2015

Marcel Deli napsal tři knihy – z nichž dvě jsem měl tu čest si přečíst. Upřímně řečeno, ve skutečnosti se o opravdovou literaturu ani nejedná, jsou to takové hříčky pro pobavení, napsané pro kamarády, kteréžto jsem nějak ohodnotil (dle svého nejlepšího vědomí a svědomí) a dál bych se jimi už nejspíš nezabýval.

Nicméně mě velmi zaujalo neskutečně vysoké bodové ohodnocení těchto knížek (např. Husákovy děti 97%!!!) – a tak jsem se rozhodl trochu nahlédnout "pod pokličku".

Vysokou evaluaci má samozřejmě na svědomí nízký počet hodnotících čtenářů – ale s tím i ruku v ruce nevídaně vysoké procento "pětihvězdičkových" ohodnocení.

Tož jsem si jen tak pro ukrácení dlouhé chvíle vyzobal deset náhodně vybraných čtenářů, kteří knížkám nadělili plných 100% – a vyhotovil si pro své potěšení takovou miniaturní statistiku:

1) Šest z oné mnou vytipované "desítky" se zaregistrovalo v dubnu 2015 (leč na tom by ještě nic tak zajímavého být nemuselo).

2) Šest z deseti respondentů vyplnilo kolonku "Oblíbený autor". Všech šest uvedlo jako oblíbeného autora Marcela Deli – a kromě něho pak buď už žádného jiného autora (v jednom případě), jednoho autora (ve dvou případech), dva autory (ve dvou případech) nebo 5 autorů (v jednom případě).

3) Všech deset "respondentů" přečetlo celkem (dohromady) 291 knih, což znamená zhruba 29 přečtených knih na jednoho respondenta.

4) Všech těchto deset "pětihvězdičkových" hodnotitelů doporučuje (v kolonce "Doporučené knihy") celkem 17 knih (z čehož plyne, že každý z vytipovaných doporučuje v průměru 1,7 knihy) – a autorem 10ti z nich je shodou okolností Marcel Deli.

5) Těchto deset čtenářů napsalo celkem 32 komentářů, z toho 21 (výhradně silně pozitivních) se týká knih Marcela Deli.

6) Dva z oné desítky vyplnilo kolonku "Citáty" – a oba dva jako na potvoru citují Marcela Deli.

7) Sedm "respondentů" vyplnilo kolonku "Knihotéka" – a vepsalo do ní CELKEM 17 knih (z čehož plyne, že každý z vytipovaných má ve své Knihotéce 1,7 knihy) – a autorem 10ti z nich je shodou okolností opět Marcel Deli.

8) Dál už jsem se statistikou nepokračoval, byť se přímo nabízela další srovnání, např. zajímavá provázanost mezi autory pětihvězdičkových hodnocení a udělenými palci u jednotlivých pozitivních komentářů… – ale tolik času už jsem zase této marginálii obětovat nechtěl.

(Mnou citovaná čísla platila dnes odpoledne – časem, např. po tomto mém komentáři, se pochopitelně mohou tito čtenáři "rozečíst" – a čísla se tak z pochopitelných důvodů mohou změnit!)

Poručík Columbo by řekl: "Tím se to všechno vysvětluje" – ale na druhou stranu se Mirek Černý ve známé pamětnické "konspirační" písničce ptá: "Je všechno jenom náhoda?"
Pakliže to opravdu JE pouze a pouze náhoda a tak vysoké procento de facto "nečtenářů" hodnotí knihy pana autora oněmi nevídanými sty procenty, potom se panu Marku Deli hluboce a upřímně za svoje spiklenecké úvahy omlouvám.