Jan Štern

česká, 1953

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

siena
11.01.2021

"Ta paní, která protestovala proti očkování s Davidovou hvězdou na hrudi s nápisem „Neočkovaní“ je podle zveřejněného obrázku na první pohled paní velice sympatickou, nejspíš i milou. Zcela určitě cítí jako nespravedlnost, že ji liberecký hejtman za to na hodinu vyhodil z místa ombudsmanky. Vždyť jí přece nešlo o nic jiného než upozornit na to, že „neočkovaní“ se stanou dříve nebo později veřejnými nepřáteli, „nepřáteli třídními“, jak doslova píše, a s jako takovými s nimi bude určitě zacházeno. Tedy podobně jako s Židy. Paní si více než fandí. Neomaleně se cpe tam, kde se člověk vychovaný a mravný chová zdrženlivě a s úctou.

Nijak mě nedojala, že četla knížku vzpomínek „Mengeleho děvče“ a že tím chtěla naznačit, že očkování proti koronaviru představuje podobný experiment, jakých se dopouštěl zmíněný válečný zločinec v Osvětimi. Vést tudy paralelu je projevem naprosté pitomosti, hlouposti, omezenosti, zabedněnosti a tuposti. Nezaráží mě proto její sociální imbecilita. Její neschopnost sociálního vhledu lze sotva jinak nazvat. Naopak skutečnost, že vzdor tomu mohla byť jen jediný den vykonávat poslání ombudsmanky, mě zaskakuje. Svým způsobem symbolizuje úpadek české společnosti, na němž se výrazně nepodepisuje jen současná vláda v čele s „matlou“ Babišem, ale i nesvatá dvojice Klaus se Zemanem.

Nenechat se očkovat proti koronaviru není hrdinství a projev osobní svébytnosti, jak se nejen tu paní nedávno pokoušel na demonstraci přesvědčit a přesvědčil bývalý prezident Václav Klaus, zdůrazňuje, že ani on se nedá očkovat, ale je výrazem zničující bezohlednosti.

Nechápal jsem onu maminku z Budějovic, která odmítla, aby v nemocnici oočkovali její dceru proti tetanu, byvši kopnuta koněm, nicméně považoval jsem to za její osobní věc, případně za věc její dcery a za jejich osobní riziko. Ohrozila výlučně zdraví své dcery.

To, že se paní bývalá ombudsmanka nenechá očkovat proti koronaviru, stejně jako podobně halasí bývalý prezident Klaus a mnozí další jeho epigoni, dávaje tak neblahý příklad mnohým rádoby „rebelům“, ohrožuje bytostně celou společnost.

A tak zatímco civilizované země jako Francie, Německo a Velká Británie daly dohromady fond ve výši jedné miliardy dolarů, aby bylo možné nakoupit protikoronavirovou vakcínu i pro rozvojové země, jež si mnohdy z veřejných peněz něco takového nemohou dovolit, s odůvodněním, že boj proti koronaviru je nedělitelný a že nestačí, aby imunitu proti němu získala jen ta bohatší část planety, musí to být planeta celá, osvalení narcisové předvádějí odpudivé divadlo sebezahleděnosti a sobeckosti.

Mně, vnukovi dědečka, kterého nacisté pro jeho židovství a současně „drzost“ působit v odboji doslova utloukli holemi v Mauthausenu, je ze zneužití hanebného nacistického označení Židů doslova na zvracení. Ti, kteří se nechtějí nechat proti koronaviru očkovat, jsou totiž na rozdíl od nebohých Židů opravdovými škůdci a nezaslouží si ani špetku porozumění.

Viz: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/protestovala-s-zidovskou-hvezdu-dostala-na-hodinu-vypoved-136999#dop_ab_variant=0&dop_req_id=r6tRb2nUihK-202101111113&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "

Drzost „neočkovaných“ sahá až do nebe.
(Aktualne.cz, Blogy - 11.1.2021)

siena
09.01.2021

"... Nicméně při všech nedostatcích, které zvládání covidové krize doprovází, u mě budí úžas, že jsou lidé, kteří doslova běsní proti rozumným opatřením, které zavádějí všechny státy, kteří zpochybňují nebezpečnost covidu v době, kdy počet obětí covidu dosahuje téměř 13 tisíc a krematoria nestačí spalovat těla zemřelých, a kteří bojují proti očkování, které je jedinou zbraní proti této nemoci. Napsal jsem už jednou ve svém blogu, že zde funguje něco jako boj za svobodu k bezohlednosti, a musím říct, že situace se v tomto ohledu jen zhoršuje. ..."

Česko je nejhorší v Evropě, ačkoliv se covidová opatření od ostatních států příliš neliší.
Názory Aktuálně, Blogy. Aktualne.cz - 8.1.2021