James Morgan Walsh

australská, 1897 - 1952

Diskuze (1)

Přidat příspěvek

encyklopedie
03.07.2021

...udělejte pořádek s tímto spisovatelem...
Tady je životopis:
Australský spisovatel, syn účetního se vzdělával v katolických školách a poté na Xavier College v Melbourne. Nějaký čas pracoval ve finančním byznysu svého otce, pak se krátce stal dražitelem a knihkupcem. Plodný autor kriminálních, mysteriózních a špionážních románů, sci-fi, fantazy a dobrodružných románů (někdy byl označován jako "Australský Edward Oppenheim" nebo "Australský Wallace"). K podepsání své rozsáhlé produkce použil také pseudonymy Stephen Maddock, H. Haverstock Hill, Jack Carew a George M. White.
Svou první povídku publikoval v tisku v roce 1913, ale svou literární kariéru začal až v roce 1921 vydáním dobrodružného románu. Po několika cestách do Anglie, kde sídlili jeho vydavatelé, v roce 1929 emigroval a usadil se tam natrvalo .

Odstraňte spisovatele od knihy Času je málo a voda stoupá ...J.M.Walsh s ní nemá nic společného /nepodílel se na napsání, tenhle detektivkář byl 15 roků mrtvý!!

Naopak je možno přidat knihu :
Zločiny Kleopatřiny jehly
Nakladatel (rok vydání): Vladimír Orel (1931)
Edice: Kniha všem 109
Večer. Londýn. Kleopatřin obelisk. Mladá dívka Barbora Westová potkává muže zahaleného v burnusu, za kterým zůstává mrtvola s dýkou v srdci. Od této chvíle je Barbora v nenezpečí. Pokus o likvidaci i pokus o únos se záhadnému muži nepodaří. Jak dlouho bude mít Barbora štěstí? Stojí v cestě zločinnému uskupení Kleopatřiny jehly, které se snaží získat práva nad ropnými vrty, které vlastnil Barbořin strýc. Barboru skrytě podporuje Sydney Kaling, dobrodruh, který skrývá nejedno tajemství. A stále je ve hře tajemný vrah, za kterým zůstávají mrtvoly členů Kleopatřiny jehly.

Pozn.: originál byl poprvé publikován od 6. října do 22. prosince 1927 v časopisu Table Talk.

James Morgan Walsh - knihy

1931  %Zločiny Kleopatřiny jehly
1931  80%Zelené oči
1931  0%Muži v temnu
1933  0%Kříž odplaty
1931  0%Lichvářova závěť
1932  0%Záhadný dům
1928  0%Zrádné housenky

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi

Štítky z knih

Walsh je 0x v oblíbených.