Emil Páleš

slovenská, 1966

Diskuze (5)

Přidat příspěvek

arcs
14.04.2022

Třetí díl, třetí díl!

vachtova.libena
19.02.2019

Milý M4P4, tak nějak z velké hloubky srdce jste napsal své "vyznání" tomuto člověku a k jeho dílu. No, perly se skutečně rozkutálí daleko od sebe, jen vzácně je lze nalézt, a totéž je stejné i s Přinašeči; nejsou slyšeni a viděni všemi, pouze však těmi, kdo ve svém vývoji stanou tam, aby Přinašeče slyšeli a viděli ( - je to vývoj lidstva, nikdo není horší nebo lepší ) . Velmi se těším na jeho třetí díl Angeologie dějin, bude převážně o Archanděli Michaelovi- nádherný duch času :-) , tak ať se panu Pálešovi dílo daří. A máte pravdu, žijeme v požehnaném čase.......


M4P4
12.02.2019

Je mi ľúto, že som nežil v čase, keď tvoril hudbu Bach. Dnes je to pre mňa historická postava, niečo vzdialené, čo poznám iba z časti jeho diela. Osud mi to však vynahradil tým, že žijem v čase, keď aktívne tvorí RNDr. Emil Páleš. Rovnako ako Bach, ani Emil Páleš nie je poznaný masami za svojho života a pravdepodobne ani nebude. A načo? To dielo, ktoré vytvoril, potrebuje čas, určite sa bude vyučovať aj o 300 rokov. Potom si ľudia povzdychnú, ach, prečo som nežil koncom 20. storočia a začiatkom 21.

A po päťstoročnom cykle príde s nejakou pomerne vysokou pravdepodobnosťou nový Páleš :) Len to nemusí byť na Slovensku. Preto máme šťastie. To prirovnanie Bacha a Páleša nie je vôbec prehnané, kto pozná, alebo aspoň intuitívne tuší, tak vie o čom hovorím. U Bacha sme v polovici cyklu (a pozrite sa, ako vyzerá dnešný hlavný prúd hudby, čo sa týka kvality). U Páleša sme priamo uprostred tvorenia, máme šťastie.

vachtova.libena
06.09.2017

Úžasný vědec a člověk, mám velmi ráda jeho pravidelné přednášky na SV i ty další na stránkách Sophia, :-))

Danafantom
12.09.2016

Dle mého genius. Ráda poslouchám jeho přednášky :-)