Břetislav Kafka

česká, 1891 - 1967

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

vavrabo
28.07.2014

Můj otec se účastnil Kafkových pokusů, sám jsem četl jeho Nové základy ještě za války. Od té doby jsem dělal a dodnes dělám úspěšné pokusy bez média s reálnými výsledky. Spolupracoval jsem Dr. Rejdákem soukromě i oficiálně v komisi ČSAV, přes ně i Institutem Parapsychologie v Leningradě. Ověřitelné, reprodukovatelné výsledky mám v oblasti elektromagnetických polí.

WEIL
16.08.2011

K jeho knize jsem se dostal jako 14 letý a dost mi to zamotalo hlavu.
Pak jako 16 etý jsem to zkoušel zase. Nedalo mi to, a nutilo mě to co tam píše hodně přemýšlet.
Nyní to nechávám tak, škoda, že nežije, že nemůže předvést to co píše, neb z žijících se to nedaří asi nikomu.


nightlybird
16.05.2011

Kafka byl bezesporu význačnou osobností svého oboru a jeho biografie si zaslouží doplnění (zdrojem je internet) :

"byl největší český parapsycholog, hypnotizér, senzibil a léčitel. Civilním povoláním byl kameník a sochař (viz např. sochařská výzdoba průčelí kostela sv. Jakuba v Červeném Kostelci). Záhy však u sebe objevil značné parapsychické a léčitelské schopnosti, díky nimž v období před druhou světovou válkou dosáhl světového věhlasu. Kromě léčitelství a pokusů s hypnózou se zabýval i otázkami schopností médií, komunikace se zemřelými, jasnovidností, telepatií atd. Vedle řady zázračných uzdravení se proslavil správným předpovídáním budoucnosti (včetně atentátu na Heydricha a svržení atomové pumy) a schopností číst cizí myšlenky a sdělovat své vlastní myšlenky na dálku.

Břetislav Kavka byl hluboce věřícím člověkem, ale zároveň člověkem cítícím velmi sociálně, silně kritickým k nespravedlnostem předválečné republiky. Léčil chudé i bohaté bez rozdílu a nikdy si od nikoho za léčení nevzal odměnu, takže žil sám často v relativní nouzi.

V padesátých letech byl StB opakovaně vyslýchán a nucen, aby prozradil tajemství svých léčitelských a parapsychických schopností. Byly mu zabaveny cenné spisy a poznámky a předány sovětským senzibilům. Údajně byla plánována i jeho trvalá internace v Moskvě, kde měl spolupracovat se sovětskými senzibily a psychotroniky, zároveň se tak mělo zabránit jeho eventuelnímu únosu na západ a zneužití jeho schopností západnímu špionážními službami. Břetislav Kavka prý rovněž úspěšně léčil prezidenta Antonína Zápotockého a na dálku i význačné sovětské hodnostáře."