veronica955 veronica955 diskuze u knih

☰ menu

Milosrdná vrána Milosrdná vrána Margaret Owen

Měla jsem možnost si knihu přečíst ještě před vydáním, díky skvělé Marky z Humbookteamu a moc a moc děkuju!
Já jsem nevěděla, co od knihy tak čekat, protože mi anotace přišla dost nejasná. Jako čtenáře Vás kniha hodí do spádu událostí a vy se musíte zorientovat, co se děje, kdo je kdo a jak ten fantasy svět funguje. LV knize se mi líbil nápad s magií zubů, s tím jsem se tedy ještě nesetkala a přišel mi opravdu zajímavý ! :)
Co se týče první poloviny knihy, musela jsem se doslova přemlouvat, abych četla, protože opravdu prvních dvě stě stran je hodně seznamování s postavami a s tím, jak ten fantasy svět funguje, takže ten začátek mě vůbec nechytl.
Co se týče druhé poloviny knihy, ta už byla poměrně zajímavější a snáz jsem se do knihy začetla a už to bylo trochu více akčnější, takže nebyl absolutně žádný problém se do toho ponořit. Akorát romantická linka mi moc nesedla, přišlo mi, že je to nereálné. V jednu chvíli se nemůžete vystát, pak prohodíte tři věty a najednou se milujete? Přišlo mi to trochu hop skok, myslím, že tomu autorka měla dát víc času. S hlavní hrdinkou jsem se nemohla vůbec sžít, působila na mě strašně nesympaticky a občas mě i hodně rozčilovala. Ale naopak mi sedla postava Tavina, kterého jsem si ihned zamilovala.
Mě si kniha nějak extra nezískala, ale věřím, že se najde spousta čtenářů, kterým kniha sedne.
Co jsem koukala po netu, viděla jsem, že v originále vyšel ještě jeden díl, takže můžeme očekávat duoligii? Nebo trilogii?
Nakonec bych asi jen dodala, že konec knihy byl naprosto boží a myslím, že ten to docela zachránil.
3/5

21.03.2021