Petass Petass diskuze u knih

☰ menu

Vidím svět i z druhé strany: Mimořádné schopnosti leváků Vidím svět i z druhé strany: Mimořádné schopnosti leváků Hermann-Josef Zoche

Mockrát děkuji :)
Mám ještě dceru 4 roky a ta taky jeden čas hodně používala levou ruku, ale nakonec upřednostnila pravou a myslím, že už to tak zůstane. Syn právě už kreslí i stříhá, chce dělat všechno, co sestra, tak mu nebráním... zatím máme vše pro praváky, protože mi to nějak nedocvaklo, ale i tak když před něj položím nůžky pro praváky, vždycky si je dá do levé ruky. Stejně tak, když mu položím lžičku do talíře k pravé ruce, tak si to okamžitě přehodí doleva. Míček hodí oběma rukama, ale jakoukoliv pálku, hokejku atd. si dá do levé. Je na svůj věk hrozně šikovný a to neříkám jen proto, že jsem jeho máma... Říkají to i úplně cizí lidi i moje kamarádka, která je pedagožka v mateřské školce.
Uvidím, ještě se to může změnit, ale dcera v jeho věku ruce střídala po určitých, třeba měsíčních, obdobích. On už víc než půl roku používá levou.
Celá rodina jsme praváci, jen tátův bratr je přeučený levák, ale bydlíme od sebe daleko, takže jsme ještě neměli možnost věc probrat.
Určitě se podívám v Brně po knihovnách, možná by mohlo být něco i v zemské.
Každopádně je to moc zajímavé téma a měli by si o něm něco načíst i praváci. (Ten test s nůžkami si určitě zkusím).

27.02.2018 3 z 5


Rudý kapitán Rudý kapitán Dominik Dán

Prosím, může mi někdo říct, zda v knize vystupuje policistka jménem Petra? Hledám knihu do výzvy a v diskuzi byl odkaz jen na knihy Dominika Dána, ne na tuto konkrétní...

10.02.2018