Kačičí410 Kačičí410 diskuze u knih

☰ menu

Na dvore zo strieborných plameňov Na dvore zo strieborných plameňov Sarah J. Maas

Knihu jsem četla v angličtině a bylo to velké zklamání. Jedno z dalších zklamání pro mě je i překlad. Proč na dvoře stříbrných plamenů? Předcházející díly se také nejmenují na Dvoře trnů a růží, ale prostě Dvůr trnů a růží.

Další věc je obálka. Je jiná než předchozí a nenavazuje na původní dvory, ale budiž autorka se soustředí na jinou postavu.

Kniha je snad ze všech nejdelší a nic moc se tam neděje. 3/4 knihy je o tom, jak se Nesta snaží vyléčit své srdce po otcovi smrti. Je tam pár dobrých scének, ale víc jsem si užila, jak se Feyře vrátila chuť do života v druhém díle.
Nicméně celkový děj v knize by se dal o dost zkrátit, byl příliš dlouhý a nemohla jsem se začíst. Nebyl ani zdaleka tak poutavý, jako v předchozích dílech!!! V 3/3knihy se konečně něco začne dít. Konec není nijak překvapivý, dá se odhadnout už v 1/3 knihy a nedočkáte se ani nějak velkého zvratu. Napětí o knihu téměř nezavadilo. Moc akcí se tam neděje celkově 4-5 a to je velmi málo na knihu, která má 763 stran! Kniha není zdaleka tak poutavá, jako předcházející. Je ještě slabší, než novela Dvůr mrazu a hvězd.

Vy, kteří čekáte, že se dozvíte něco málo i o Rhysandově vztahu s Feyrou budete naštvaní. Moc informací nedostanete, a to nepočítám to, jak se tentokrát užší kruh a hlavně Rhysand chová k Feyře. Přišlo mi, že jejich vztah se velice změnil a už nevidím volbu od Rhysanda a jeho laskavost ve vztahu. Jediné, co teď bylo vidět z jeho očí, bylo chránit, chránit, chránit.... jako to tehdy dělal Tamlina.

Osobně doufám, že kniha o Azrielovi a Elain bude o dost poutavější.
Celkové hodnocení knihy 4/10. Hodnocení knihy od S. J. Mass 2/10. Měla jsem o dost větší nároky a očekávání. Kniha mi přišla i odfláknutě napsaná a nějak jsem v tom autorku a její styl psaní neviděla. Knižní sérii dvorů jsem si zamilovala a četla ji několikrát. Ovšem tento díl je... je prostě jiný.
Knihu Vám nedoporučuji číst, i když vím, že si ji všichni přečtou, protože to je pokračování dvorů. :D Takže. raději od toho moc neočekávejte ať nejste zklamaní jako já. Raději si přečtěte Půlměsíční město, rod země a krve. Jestli jste ještě nečetli. To se rozhodně povedlo!

17.08.2021