BlanchLemur BlanchLemur diskuze u knih

☰ menu

Sauronova nevěsta Sauronova nevěsta Emma Surdu

Jen bych připojila, že ta "lživá" reklama vydavatele je cílená, neboť když kdokoliv opakovaně upozorní na to nepravdivé prohlášení o "první česky vydané fanfikci" u nich na webu a dokonce doloží i důkazy, tak se mažou komentáře (bylo nás víc), protože se to jaksi nehodí do krámu. Ale to tak nějak i odráží kvalitu téhle tradičně klišoidní Mařenky pro náctileté (ta ukázka ke stažení dílo naprosto hází přes palubu žralokům hned zpočátku, je mi líto, ale připomíná to podprůměrnou ffku z wattpadu).

Možná, že kdyby autorka příběh zasadila do svého originálního světa, udělala by daleko lépe, takhle totiž bude opravdovým fanouškům trnem v oku a budou se na ni dívat skrze prsty. Bez srovnávání by totiž kritika nebyla tak emocionální. A z béčkového a morálně pochybného díla mohlo být něco dokonce hodnotného, co by si našlo svoji cílovku.

Špatná reklama, kterou jí Fortna dělá svým potíráním pravdy, to ještě staví do horší pozice. Takže je mi vlastně trochu autorky líto, že to nejspíš nakonec schytá za jejich chyby.

Mimo jiné, padesátiletá úmluva, o které vydavatelka mluvila v rozhovoru, je tak špatná výmluva, až to bolí, neboť i kdyby se to dalo o ni opřít, tak od smrti autora to bude 50 let teprve v září, zatímco dílo už knižně vyšlo. Do září je to ještě kus cesty, milá Fortno, 49 let zkrátka nestačí.

14.03.2023 odpad!