VikJav VikJav diskuze

☰ menu

Moderní pohled na svět

Omlouvám se, už to vidím, nějak jsem si nevšiml, že to vždycky založí nové vlákno. Omlouvám se. Smažu to a mrknu do těch ostatních.

20.06.2019


Moderní pohled na svět

Zdravím, přátelé knih,
chtěl bych se zeptat - jestli nemáte nějaké tipy na knihy, zabývající se současnou (i lehce minulou) problematikou světa. Nejlépe knihy od nějakých renomovaných historiků. Líbily se mi knihy např.: Krvavé země od Timothy Snydera (O problematice střední Evropy z pohledu válek), Cesta k nesvobodě (o Putinovi) nebo Britské Impérium od Nialla Fergusona (o problematice kolonií, rozpadu Britského imperia) atd... Máte nějaké tipy, aby se člověk líp zorientoval v současném hektickém světě? Díky moc

20.06.2019


Historická fantasy

Všem děkuji za super tipy, pár knížek jsem přečetl a jsem vážně nadšený. Ale samozřejmě téma je otevřené i nadále, takže kdyby, prosím, někoho napadly další knížky, tak pište.
Středověk, fantasy, krčmy, malé poloopuštěné vesnice, pár potulných hrdinů, bardi etc... Téměř jako obyčejné dobrodružství z prostředí dračího doupěte. Děkuji Viktor :)

16.05.2018


Britské imperium - kolonizace Indie a Afriky

Zdravím milé čtenáře,
chtěl bych se vás, prosím, zeptat, jestli neznáte nějaké knížky, romány či příběhy z dob kolonizace Indie nebo Afriky Britským impériem. Rád bych si přečetl knížku odehrávající se v době nadvlády Anglie nad těmito kontinenty. Klasická červená uniforma, čapka zasahující přes krk, jako ochrana proti slunci a příběh plný bojů a dobrodružství.
Moc děkuji. Viktor

12.04.2018


Piráti

Děkuji moc za náměty, hned se na to vrhnu. Kdyby vás ještě cokoliv napadlo, tak budu rád za každý příspěvek. Tematika se nemusí omezovat pouze na piráty jako takové, ale i na příběhy z klasického období námořních bitev (18. a 19. stol. - Anglie, Francie a Španělsko). Děkuji moc

13.03.2018


Piráti

Moc děkuji! Super, hned si to půjčím a vrhnu se na to :)

24.02.2018


Piráti

Lidičky, chci se, prosím, zeptat, jestli někdo neznáte a nedoporučíte knížky o pirátech? Hodně dlouho jsem teď strávil ve středověké fantasy a rád bych okusil krapet jiný žánr. Směr alá Piráti z Karibiku by nebyl na škodu. Moc děkuju. Viktor

23.02.2018


Historická fantasy

Mockrát všem děkuji za pomoc! Ihned se vrhnu na Juraje Červenáka a vyzkouším i serii Platnéř! Knih je až až... děkuji všem za cenné rady :)

04.08.2017


Historická fantasy

Děkuju za příspěvek, Ivanhoe jsem četl a moc se mi líbil, ale zároveň jsem přeci jen špetku tajemné fantasy, která se klene nad celým příběhem, mírně postrádal.

01.08.2017


Historická fantasy

Děkuji za příspěvek o husitech, zapíšu si to hned na seznam knížek. Na příspěvek o Barbaru Connanovi jsem nereagoval, protože jsem ho chápal jako ironický.

01.08.2017


Historická fantasy

Děkuji za tip. Stín krkavce vyzkouším. Moc děkuji.

01.08.2017


Historická fantasy

Děkuji za kometář. Sám jsem četl píseň ledu o ohně opakovaně a stále čekám na dopsání, což se, myslím, nikdy bohužel nestane. Četl jsem i sérii knih o Zaklínači, kde byl krásně vyobrazený středověký život, ale i zde se poměrně hodně vyskytovala magie. Chtěl jsem poradit knihu, která by mě zavedla do středověkého světa obyčejných putovníků s meči u pasu, kteří prochází krajinou, v noci přenocují v menší vesnici a jdou za dobrodružstvím.

31.07.2017


Historická fantasy

Milí čtenáři, nedávno jsem narazil na knihu Stín černého hvozdu od Miroslava Lince (Míla Linc). Knížka mě velmi učarovala svou jednoduchostí a zároveň poutavou zábavností. Zalíbil se mi i svět, ve kterém se příběh odehrává. Je to vlastně obyčejný stredověký venkov, kde se nevyskytuje téměř žádná magie. Středověké taverny, bardi zpívající nad korbelem piva, zasněžený hvozd a spory, které lidé řeší pouze mečem. Rád bych se vás tedy zeptal, zda-li nevíte o nějaké další knize či knihách, které by odpovídaly mému popisu. Zkrátka méně nebo témeř žádná magie a víc mečů, cti a středověkého prostředí. Děkuji předem za pomoc. Viktor

30.07.2017