sophieczech sophieczech diskuze

☰ menu

Káva a kniha

Hanka_Bohmova: když jsem doma sama, není problém mít televizi vypnutou. Když jsme doma společně, manžel relaxuje převážně u televize. Má fyzicky i duševně náročnou práci, takže doma pak potřebuje "vypnout" :-D Velký čtenář to nebyl nikdy, takže ke knížce si určitě nesedne. A když už je doma (protože nechodí do práce odkroutit obyčejných osm hodin, často i více jak dvanáct), chceme být spolu v jedné místnosti. Abychom si užili vzájemné přítomnosti.
Občas to řeším tak, že si já vezmu sluchátka s hudbou. Ale protože mám při čtení raději ticho, nepovažuju to za dokonalý relax :-)
Ale nechci to tu řešit jako neřešitelný problém ;-) Prostě jsem se jen zeptala, jak to máte vy ostatní. Zda raději ticho, nebo vás při čtení nebude rušit ani zbíječka :-D
ps: štěkání psa od sousedů nebo pláč miminka od sousedů z druhé strany mi třeba nevadí vůbec :-P

19.01.2017


Káva a kniha

Atuin: sluchátka se mu snažím vnutit, ale nechce
Hanka_Bohmova: taky v ložnici nemáme televizi. on sleduje pořady na mobilu.

18.01.2017


Káva a kniha

za mě s knížkou do postele. nemusím mít ani kafe, ani čaj. občas mi přijde k chuti sladký čaj s mlékem.
mimochodem...nejradši mám při čtení ticho, případně ještě hudbu. ale jakmile někde běží televize, nemůžu se soustředit. nejhorší je, když si večer zalezu s knížkou do postele a přijde manžel a vedle mě si pustí na mobilu nějaký pořad ze streamu, nebo film.
jak to máte vy?

18.01.2017


Knižní šibenice - hra

Pod africkým sluncem?

09.01.2017


Knihy severských autorov

Koukám, že tahle diskuse už je hodně stará, ale za sebe můžu doporučit http://www.databazeknih.cz/serie/velke-stoleti-3790 . Zatím jsem tedy četla jen první dva díly, ale byly výborné a není to detektivka :-)

09.01.2017


1. kniha, která je starší než čtenář

Jack London - Tulák po hvězdách

05.01.2017


19. kniha pohádek

Vánoční příběhy se počítají, že? http://www.databazeknih.cz/knihy/vanocni-pribehy-11908

29.12.2016


18. kniha s jménem v názvu

a tahle se počítá? :-)) Dívka, která si říkala Tuesday http://www.databazeknih.cz/knihy/divka-ktera-si-rikala-tuesday-275121

28.12.2016