smolicka smolicka diskuze

☰ menu

Knižní šifra - pomůže někdo?

Jakožto zakladatel vlákna téhle diskuze cítím povinnost ho také uzavřít. Tak tedy díky moc všem, kteří byli tak hodní a svými nápovědami pomohli všem těm, kdo se mohli ugooglit (divný slovo, já vim), ale nemohli na správnou knihu přijít. Taky děkuji všem, kdo se téhle diskuze účastnili aktivně, ne jen tak, že přišli nasát a nic nepřihodit...a omlouvám se, že jsem nebyla víc aktivní, nějak jsem to pak nestíhala ani číst, natož odpovídat na dotazy :(
Taky jsem nevyhrála, ani hrneček, ale nějak mi to vůbec nevadí, mám radost z toho, že jsem s vaší pomocí Šifru 2017 dotáhla do konce a to mi stačí ;)
Těším se na další pokračování, tak se zatím mějte, užívejte si předvánoční čas a hlavně se nějakýma těma dárkama nestresujte, vždyť o tom ty Vánoce přece nejsou ;) Přeju hodně knižních dárků a příští rok ahoj! :)

05.12.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Pro kler1207: souhlasím s vámi a vím, jak jste to myslela. Založila jsem tuhle diskuzi, abychom si jen chytře napovídali, popostrčili se ke správné odpovědi, rozhodně nebylo mým cílem polopatické vysvětlování a přímé odhalování knih. Neměla jsem pak čas sem pravidelně přispívat, tak jsem pak četla reakce a nápovědy, bez toho aniž bych taky nějak do diskuze přispěla, většinou jsem totiž přišla pozdě a napovědět už stihl někdo jiný :D Nicméně děkuji moc všem, kdo se svými nápovědami zapojili, nemálo z nich mi opravdu pomohlo, zvlášt když jsem knihu neznala. Myslím, že jen málo lidí (a já ty sečtělé lidi obdivuji) bude znát a uhodne všechny knihy bez pomoci, ale uznávám, že někdy se tu lidé opravdu ptají na takové věci, které by měly být jen při troše kulturního rozhledu a literárního vzdělání jasné. Ale abych dokončila svůj sloh pozitivně, myslím si, že cokoliv, co přivede třeba i knižního nevzdělance ke snaze objevit a dostat se ke knihám, které nezná a které ho inspirují k jejich přečtení, je ve výsledku dobré :)

24.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Toffee: Jde o to, že někde nejspíš na facebookové skupině nebo v jiných diskuzích je možné najít všechny knihy odkryté, já to teda nikdy nehledala, ale předpokládám, že se to dohledat dá. Nicméně se tím podle mě pak připraví lidi o to správné luštění a čekání na další obrázek. Nebo je to taky tak, že s odkrytou knihou se někdy ukáže i kousek obrázku, který zatím zůstává skrytý a z toho se dá pak taky hádat dál. Nebo něco člověk prostě uhodne náhodou ;)

24.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

MakulMakul, wery87: Díky, už jsem to rozlouskla....já fakt za vším hledám složitosti, přitom je to celkem jednoduchý :D

08.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Tak dnešní citrony jsou vcelku jednoduché (stačí zadat citrony do Martinusu :D )....ale nějak mi nedochází to srdce, ani ta kniha s obroučky, ani ten bezhlavý rytíř....nemohl by mě prosím někdo popostrčit? Díky moc :)

08.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Tak jsem přesně v polovině, respektive špetku za ní, mám 33 knih ;) Musím přiznat, že mě taky ten tajný bonus moc nezaujal, hlavně včera jsem se ho snažila vyluštit, mám pocit, že jsem všechny knihy našla správně i s čísly, která k nim patří, ale nebere mi to výslednou číslici, tak nevim, co dělam špatně :D

01.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Lea: Jo díky, jen co jsem odeslala příspěvek, jsem se tam koukla znovu a už mi to trklo :D Opravdu jednoduché...:D

31.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Ahoj, tak dneska mám zatím 5 knih, na tajný bonus jsem zatím neměla čas, tak to zkusím večer ;) Neporadil by mi prosím někdo to kvítí/kytici vpravo dole? Zdá se, že to plno lidí má, tak si říkám, že je to zas něco jednoduchýho, jenom na to nemůžu přijít :D

31.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Díky moc za nápovědu sportovce, nevšimla jsem si ho, ale už ho tam mám taky ;) Dneska mi ale chybí ten kompas....jediné, co mě napadlo, byl Zlatý kompas, ale ten to nebere...prosím, nemáte někdo nápovědu? ;)

30.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Díky dnešním plodným nápovědám jsem našla jak "město", tak "neostrov", díky všem ;) Dokonce jsem na webu knižní šifry dnes objevila (respektive to na mě vyskočilo), že je i podobná poradenská skupina na facebooku, odkaz zde: https://www.facebook.com/groups/kniznisifra/
Co jsem to tak jen rychle prolítla, radí se tam víc přímo, než tady, tak kdo by byl hodně zoufalý a zdejší nápovědy mu nepomohly, může zkusit štěstí tam ;) Já tam třeba díky jedné opravdu polopatické nápovědě uhodla ty kalhoty ;)

27.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Díky moc za dnešní nápovědy k těm dvěma týpkům v lodiččce, hned od začátku jsem tušila, že to bude ta slavná kniha o Indiánech, ale nějak mi nedocvakl ten přesný název, dávala jsem tam jméno hlavního hrdiny :D Jinak kalhoty zatím nevím, ale asi si počkám na odhalení celých kalhot ;)
Btw. taky to máte tak, že když ty knihy neznáte, láká vás si je alespoň v knihovně nebo v knihkupectví prohlídnout a případně přidat do wishlistu? Já už tam takhle mam asi 4, který se chystám číst ;)

26.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Mám to! :D Díky moc...ale tu knihu jsem opravdu neznala, tak aspoň se člověk něco nového dozví ;)

25.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Marylaa: já jsem jako pochopila, že je to v noci a že je to nějaká krajina...ale u tý výzvy mám vždycky problém, že když netuším, že ta kniha existuje natož pak název nebo příběh, nevybaví se mi u tich obrázků nic, tak pak googlim různý hesla a doufam, že mi to tu knihu vyhodí :D momentálně mám strategii vyhledávání hesel na webu martinusu, protože všechny ty knihy oni prodávají, tak tam někde musí být :D

25.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

tabackej: Jo díky moc, já hledala životopisy o Audrey, ten film mě nějak nedocvakl :D Přitom je to tak jednoduchý...teď jsem se ale spíš zasekla na tom filmu/negativu...jdu pátrat, když se objevily nové nápovědy od marfik88, VlKa a Falquar...díky všem ;) už se těším na zítřejší okénko ;)

25.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Ty jo, nestihla jsem se sem dnes během dne podívat a taková velká diskuze :) Moc děkuji za nápovědy, opravdu mi to pomohlo odhalit dvě knihy, ovšem tu Audrey Hepburn pořád nevím, asi jsem toho zatím přečetla příliš málo :D

25.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Asi nejsme jediné, kdo nad tím dnešním obrázkem sedí a netuší :D Na ty bonusové otázky hodně pomáhá otevřít si knih na webu martinusu přes odkaz, co tam u té otázky vždycky je, tam si v rychlosti přečíst popisek knihy a pak budete mít vždy bonus správně ;)

24.10.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Jistě mnozí z vás zaregistrovali novou knižní šifru od Martinusu. Popravdě si hned s druhým obrázkem vůbec nevím rady. Napadlo mě tady založit diskuzi, kde bychom si trochu pomáhali s uhodnutím jednotlivých knih. Nechci, abychom si tu přímo napsali, že tenhle obrázek znamená tuto knihu, ale aby to byly spíš takové hádanky s indiciemi, aby všichni měli možnost si na to přijít sami, ale zároveň by to pomohlo těm zoufalým, kteří netuší (jako já)...Kdo se ke mě přidá? ;)

24.10.2017