richardspitzer richardspitzer diskuze

☰ menu

Seznamy na Databázi knih

Děkuji za odpověď, beru na vědomí. Hezký den.

16.02.2018


Seznamy na Databázi knih

Aha, takže pokud i ty osobní stejně vidí každý, tak v tom případě veřejný seznam ani nepotřebuji...

16.02.2018


Princip knihotéky

"dnes, kdy některé knihy vycházejí pouze jako ebooky patří do knihotéky" - to je přesné vyjádření, to mi stačí ;-). Potvrdil jste mi to, co jsem si myslel také :-).

16.02.2018


Seznamy na Databázi knih

Dobrý den, používám čtyři vlastní seznamy a u třech z nich jsem si změnil typ z "osobní" na "veřejný" a přestože jsem vše uložil, stále je všechny vidím jako "osobní". Co je špatně?

16.02.2018


Princip knihotéky

Zdravím, jak využíváte "Knihotéku" - jen na klasické knihy, nebo i třeba pro e-knihy a audioknihy? Já "Knihotéku" využívám na všechny tituly, ale třeba e-knihy si ještě vkládám do vlastního seznamu. Problém je, že některé tituly mám jak e-knihu, tak klasickou knihu a některé jen jako e-knihu a chtěl bych to rozlišit. Měla by tedy e-kniha být podle Vašeho názoru jen ve vlastním seznamu nebo i v "Knihotéce"?

16.02.2018


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den, potřeboval bych pro známého najít tuto knihu: odehrávala se v České republice v současnosti a jediný konkrétní údaj, který si z děje pamatuje, je ten, že vrah pracoval v prasečáku, kde se taky finále příběhu odehraje. Byla to prý vtipně napsaná kniha a podle názoru známého výborná detektivka...

Díky za každou pomoc.

23.05.2016


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Moc díky! Zdá se, že to bude skutečně ta kniha. Zbytek anotace asi opravdu měl být tím překvapivým zvratem, ale zase na druhou stranu jedině tak se spíš najde někdo, kdo titul pozná :-).

23.03.2016


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Dobrý den,

potřeboval bych najít název a autora dvou detektivek, které vyšly ještě před listopadem 1989 a u nichž znám pouze anotaci.

Anotace 1) Je souzena starší žena, která odvarem z jakési rostliny, kterou měla na zahradě, otrávila svěřeného chlapce (snad synovce?). Je osvobozena, ale na konci se svému advokátovi bez sebemenší lítosti přizná, že chlapce skutečně zabila. Na téhle detektivce není zajímavý ani tak vlastní případ vraždy, jako spíš příběhy jednotlivých porotců. Má tam být třeba jakýsi Řek, který se přestěhoval do Anglie a snažil se být "angličtější" než sami Angličané. V porotě zasedá také minimálně jeden vrah, kterému jeho čin prošel.

Anotace 2) Tato detektivka jako by mírně plagiovala Agathu Christie: chudý mladý muž se zamiluje do chudé mladé dívky, která pracuje pro zámožnou mladou ženu (jako asistentka? komorná? úřednice?). Mladík se ožení s tou bohatou a zavraždí ji, aby se jako bohatý dědic oženil s tou chudou. Alespoň část příběhu vypráví pachatel sám, vybavuji si konkrétní pasáž ze začátku knihy: mladík jde kolem výkladu galerie, zalíbí se mu jeden obraz, a tak vejde dovnitř, obraz si dá ukázat a zeptá se na cenu. Ta je pro něho příliš vysoká a prodavač ho pochválí: "Máte dobrý vkus."

Budu rád za každý tip, díky :-).

23.03.2016