PetraaMatouš PetraaMatouš diskuze

☰ menu

Kniha jako dárek (nejen) k Vánocům - poraďte, doporučte

Dobrý den. Potřebovala bych poradit knihu pod stromeček dědovi. Má rád Kulhánka, Biglese a detektivky. Hlavně to nesmí být moc tlustý. Čte vždy před spaním. Velice děkuji za Vaše návrhy.

24.11.2020


Potřebuji poradit....

Zdravím! Nevím jestli jsem tu správně.
Mám dítko ve 3 třídě ZŠ. Na tento školní rok dostali dětska novou učitelku. Zarazilo mě, že mají ČJ, nemají žádné čtení. Prostě ve škole nečtou, nemají čítanky a nevedou čtenářské denníky. Když sem se na to ptala učitelky bylo mi zděleno, že číst s dětmi je povinností rodičů a že ona musí dohánět ČJ s dětmi které jsou pozadu, nebo hůř chápou.
Má otázka je: Máte někdo podobnou zkušenost? Nebo je to ve třetí třídě normální? Nerada bych učitelce dělala nějak zle. Nebo to bylo za nás jinak? Prostě mi to přijde divný.

04.03.2019


Čtenářský deník

Na ZŠ si čtenářský denník nepamatuji. Na střední to, už bylo jiný kafe. První hodina ČJ. Učitelka přichází. ,, Založíte si čtenářský denník. Co budete číst za knihy, mě nazajímá. Každá kniha bude popsána na 10 řádcích vašimi vlastními slovy + hodnocení. Každý rok budete mít 100 zápisů. Můžete si zapsat i odborné časopisy." A bylo hotovo. Musim ale říct, že byla úžasná češtinářka.
Moje máti dostala k maturitě Štůrovce a Lumírovce (slovenské národní). Já zas české národní. Jelikož si špatně pamatuju autory a roky, zachránil mi čtenářský denník známku (mohli sme ho využít). Takže ČJ za 2 a s odřenejma ušima.

10.04.2018


Potřebuji poradit....

Zdravím
Dá se někde získat přibližná hodnota knihy? Mám pár knih které bych chtěla ocenit. Navštívila jsem několik antikvariátů a pokaždý mi řekli jinou hodnotu a na aukcích jsem je nenašla.
Děkuji za ochotu

05.04.2018


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Kdysi jsem v nějaký pozůstalosti vyhrabala knížku kterou bych si znovu ráda přečetla. Byla žíhaná s černým hřbetem. Odehrává se před válkou jihu proti severu. Pojednává o klukovi kterej se připlete pod nohy nějakého pistolníka a ten mu dá klobouk. Najde v něm zmínku o pokladu, kterej začne hledat. Dostane ho to na ztesku kudy utíkali otroci tunelama přes hranice. V podstatě celá cesta za pokladem a poklad sám o sobě je svoboda na konci cesty.
Děkuji předem za ochotu jestli Vás něco napadne.

05.04.2018


Jak naložit s knihami, které už nechceme?

No pane pidr já bych si ty knihy klidně vzala. Neříkám že všechny zůstanou,ale nikdy knihy nevyhazuju. Záleží, co za ně.

05.04.2018