Niky Coffee Niky Coffee diskuze

☰ menu

BODY - BODY - BODY !!!

Viki9: navíc nesouhlasím, že i ti "bodohoniči" přidávají jen balast - kdo určí, co je balast a co ne? A nevidím, proč soutěživost některých lidí je odsuzována jako něco, co nedělají s láskou - klidně můžou.

Odvádí minimální a neprospěšnou práci? Vždyť přidáním jakéhokoli autora a je jedno, jestli intelektuálního románu nebo červené knihovny, ale i komentářem se datábaze rozvíjí a to je pozitivní.

Vždyť přeci nic není černobílé, není to jeden tábor "bodoničů" s nekvalitní prací a druhým táborem milovníků knih, kteří odvádí superčuper výkony z lásky.

17.06.2014


BODY - BODY - BODY !!!

Viki9: ne, žádný bodový systém tu vyvěšen není. Sám moderátor Danielson mi potvrdil, že neexistuje - cituji:" Podrobná tabulka za co a kolik bodů neexistuje. Body jsou zkrátka automaticky přiřazeny za konkrétní věci (přidání údajů, vložení komentáře atd)."

Četli jste vůbec mojí zprávu? Nebo máte jen nutkavou potřebu někoho negativně odsoudit jako "bodohoniče" než napsat nějaký nápad, co s tím dělat?

Můžete se podívat na můj profil, s těmi pár bodíky se do nějaké soutěže ani nedostanu a nebyl to ani důvod, proč jsem sem přišla. Ale pokud má web nefunkční systém ohodnocování, je to vůči VŠEM čtenářům nespravedlivé, protože je jejich získání neprůkazné, a odměny neoprávněné.

Nejsem "bodohonič", ale zároveň mě těší, když si s něčím dám práci a dostanu za to nějaký bodík - je to odměna sama o sobě, která motivuje a potěší.

Elfos: nesouhlasím s tím, že systém přiřazuje všem body stejně, viz můj první příspěvěk, dokonce ani mne samé po přidání stejné věci dal pokaždé body jinak. A ještě jednou, podívejte se do své kolonky na body, které dostanete za to,že vám někdo dá palec za komentář x body, které jsou vám udělené, ať systémem...vyberte si namátkově několik uživatelů a porovnejte jen tyto dvě čísla...nedávají smysl, viz můj první příspěvek, nechci psát něco, co už jsem psala.

17.06.2014


BODY - BODY - BODY !!!

Proč řeším body? Tento web vyhlašuje různé soutěže, dělají se podle bodů žebříčky čtenářů...myslím si, že je to tedy docela důležitý "bod".
Když jsem se přihlásila ,nechápala jsem systém bodů a od Danielson mi bylo odpovězeno, že žádná tabulka s body neexistuje, že se body přiřazují automaticky.
Proč se žádná tabulka neudělá? Není to tak těžké napsat, např. za vložení autora - tolik bodů, za komentář tolik, za recenzi tolik....
Nechápu, že někdo nemá od čtnenářů žádný palec za koment, ale jsou mu jinak udělené asi moderátory tisíce bodů a naopak někdo, kdo má hodně palců nahoru od čtenářů nemá udělaný žádný....?!
I když jsem se snažila přijít na nějaký matematický algoritmus metodou pokus omyl, kdy jsem např. zjistila, že za přidání knihy je osm bodů, za komet 3....tak když jima vynásobím počet přečtených knih, nikdy se nedoberu tak vysokého čísla, kteří někteří čtenáři mají. Naopak vycházejí nesmyslná desetinná čísla.
Nehledě na to, že když jsem zkoušela něco svého vymazat a opět přidat, abych si ověřila, kolik bodů dostanu - pokaždé se počet u stejné věci měnil. Myslím, že tohle je opravdu technicky největší zádrhel databáze, kde se někteří snaží sbírat body a soutěžit, když jejich body jsou neprokazatelné a nedávají smysl.
Prosím o vysvětlení a nějakou nápravu, protože si myslím, že Databáze je skvělej portál. Niky

17.06.2014


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

Tak trošku matematiky: padlo tu číslo 6000 knih, i kdyby její vlastník přečetl jednu knihu za den (což si myslíM, že u plnohodnotných knih, např. Anna Karenina a ne nějaká brožurka o tom, jak se starat k křečka nejde), tak to vychází při jedné knížce za den na 16,5 let a přiznejme si, že lidé chodí do práce, mají děti a své koníčky, jsou nemocní a ne vždy jde knížka přečíst za den, s tím, že tvrdíte, že milujete knihy tak moc, že si je přečtete 5x 10x? To by pak vycházelo číst každý den 165 let.... :-D

07.06.2014


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

Můžu se zeptat, co je ten "knihitoč" zač? O:-)

Mně nejde ani tak o místo, mám ráda pohled na knihovničku, ALE! na knihy, které tam chci mít a vím, že se k nim budu vracet.

Mně prostě ničí to pomyšlení, že mám teď doma nějakou zbytečně a utratil se na ní papír a barvy, nepřijde mi to ekologické O:-) a shraňování jakýchkoli zbytečných věcí, v tomto případě knih, které nechci nebo nepotřebuju mi přijde trošku jako nemoc a to nemyslím zle, snad mi rozumíte :-)

24.05.2014


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

Jsem z obyčejné rodiny, nikdy nebylo žádné kapesné, a když jsem jako malej prcek se školou navštívila knihovnu - neuvěřitelně jsem si jí oblíbila a pravidelně jí navštěvovala - už jen kvůli té atmosféře. Knihovnice mě i znala, takže občas jsem od ní dostala tašku vyřazených knih O:-).

Dnes bych si mohla knihy kupovat, ale stejně nekupuju. Asi jsem šetřílek i povahou. V knihovně je to za pár kaček a máte přístup k tolika knihám. A jak už tady psali jiní, když se mi kniha nelíbí, tak jí prostě vrátím a mám dobrý pocit, že díky mé chamtivosti se nespotřebovalo zbytečně tolik papíru a barev, není to pro mě jen šetření peněz. Kromě jedné knihy jsem nikdy nečetla knihu vícekrát. Doma mám jen encyklopedie, ke kterým se neustále a ráda vracím.

Myslím si, že je to prostě životní postoj. Vidím to na přítelovi, knihy si kupuje pravidelně ve velkém. Přečte je jednou, pak odveze k rodičům, kde si je přečte tatínek a pak se založí do poličky a to mi prostě přijde zbytečné. To ty peníze raději pošlu na nějaký smysluplný projekt O:-)

22.05.2014