nervy nervy diskuze

☰ menu

Postava hledá autora - pomozte jí!

alkoholiků mezi detektivy je fakt hodně:) mám ty staré detektivky docela ráda, ale se mi motaj..
.

17.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

raymond chandler?

17.05.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

ok, chápu:) UŽ...

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Harpagon? hihi, teď už čtu fakt málo, ale kdysi bych tu byla skoro hvězda:))) ....tak ten to asi nebude...

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

tupec 1 i 2, jsem asi...to bude pohádka...

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

for Koka: já moc nečtu nové knihy - nemám na to - teda peníze (ale když čtu některé komenty k bestsellerům, ani není o co stát), ale ráda si čtu příspěvky, někdy koupím něco v bazaru a nepovažuji se za úplnýho "bezvěrce", knihy mi daly hodně -a pořád tam něco nacházím, i v těch hoódně starých.....

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Ahááá. Takže hádanku můžu dát jen tehdy, když uhodnu něčí hádanku?.... tak to jsem ztracená :((((( klasiku třeba ještě, ale nové knihy skoro nekupuji, to by byla fakt náhoda... škoda, jdu pryč z tohodle fóra, ač mě tak bavilo...

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

já to věděla, že si to mám přečíst od začátku :) (ale neměla jsem tu trpělivost!) tak taky sorry, tohle nevim - že se baba předává, taky nevím odpověď -, a pusť z hlavy moji trapnou hádanku :)

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

nová hádanka:
.. je to pěkná živá forma, ne člověk, ne zvíře, a už od dob starých Indů je uznávána za posvátnou, ale jen podle některých lidí, všichni tomu nevěří. Ale ti, kteří věří, mají s ní velký "duchovní zážitek" :)

08.01.2016


Postava hledá autora - pomozte jí!

Někdo od Patricka Ryana (Jak jsem vyhrál válku)? (tu knížku jsem komusi půjčila a už je pryč :( )
Nedá se to tu řadit nějak opačně? Třeba to jde, jen jsem to přehlédla? Než jsem se doklikala na konec, kde můžu tipovat, sice jsem se dočetla nějaké pěkné věci, ale přeci jen od nejnovějších příspěvků by to bylo podle mě lepší - nebo je to proto, aby se postavy neopakovaly? ale od 2013 si to stejně nikdo VŠE nezapamatoval, ne?

08.01.2016


Dětská kniha psaná pouze velkými písmeny - poraďte

Tak pokud by to bylo nutné, nějakou bych dceři napsala :) Když měla dcerka pět let a já musela do práce, naučila jsem ji číst tiskací písmena a pak jsem jí vždy, když jsem do práce musela a neměla hlídání, napsala různé úkoly a připomínky a poznámky i s obrázky a ona to těch pět hodin zvládla být sama. (to víte, že jsem se zpočátku pěkně klepala...) - ale to je skoro dvacet let... takže dnes je jiná doba, no přesto bych jí tu knihu napsala sama.

08.01.2016


Co vás na DK baví, poutá a přitahuje

Já to tady miluju... tolik lidí, kteří ještě pořád čtou a mají vlastní názor (i když s nimi nemusím nutně souhlasit) - a komenty ke knihám? většinou paráda! Tady fakt některé komenty nasvědčují i tomu, že jejich autoři jsou skoro spisovatelé - nebo básníci, někdy hledám jen určitou knížku, pak tu ale uvíznu... a jsem za to ráda, (a pak si nakoupím další knihy v bazaru) :)))... Díky, Danielson, tenhle web je fakt dobrá práce! :)

04.12.2015


V kolika jazycích máte doma knihy?

Mám několik knih psaných švabachem, bohužel jim vůbec nerozumím :)
Anglicky si přečtu maximálně turistického průvodce po Krkonoších. Dobře rozumím jen knihám v češtině a slovenštině, kterých mám naprostou většinu.

20.08.2012


Půjčujete rádi svoje knížky?

Půjčuju knihy strašně ráda - chci se podělit o něco pěkného, bohužel mám taky nějaký špatný zkušenosti - neodhadnu některé lidi, knihu si půjčí a třeba ani nepřečtou a NEVRÁTÍ!! Ne že by asi nechtěli, spíš to pro ně není tak důležitý, jak pro mě :(
Některý knihy jsem si koupila už 3x!

17.08.2012


U které knihy jste se smáli nahlas?

Mě rozesmál Patrick Ryan - Jak jsem vyhrál válku, ale četli jsme si to s mužem asi před 15 lety, dnes hlavně T. Pratchett. Dobrý části byly taky v Pitný kůře od J. Irvinga ..

17.08.2012


Nejdepresivnější knihy, jaké jste četli

Hm. Solženicyn - Souostroví Gulag (asi před 5 lety jsem půjčila známé a už jsem je neviděla, ale jak si dobře vzpomínám,
znova bych se do četby pustila jen těžko...)
Jinak souhlas s Marwinem :) - když něčemu nerozumím tak masívně, je to depresívní..

17.08.2012