mondycz Online mondycz diskuze

☰ menu

Popis serie

Vážně nemyslím, že by cestou z téhle situace bylo nahlašovat série, u kterých je popis špatně. Protože celé to je špatně, už od začátku. Nahlášení by mělo smysl, kdyby se jednalo o ojedinělé problémy, ale tady je ojedinělé naopak, když se popis trefí.

- Na DK je, pokud vím, téměř 10 tisíc sérií. Jestli je popis od AI správný u nízkých jednotek procent, je to hodně.
- Všechny popisy - tedy i těch pár správných - jsou plné gramatických a stylistických chyb
- Obsahově ty popisy - především ona drtivá většina špatných - připomíná referát žáka páté třídy, který se vykašlal na učení, teď stojí před tabulí a ví o knize jen její název a případné střípky informací, které mu schválně špatně našeptávají potměšilí spolužáci. Jsou to prázdné, bezobsažné, neustále se opakující fráze plné klišé a nezasloužených superlativů, aniž by to o sérii cokoliv řeklo, a když už se objeví nějaká "konkrétní" informace, je vycucaná z prstu a nemá s obsahem vůbec nic společného.

Tohle fakt není cesta, jak čemukoliv pomoci. Nejsem žádný odpůrce AI jako takové, ale tohle byl obrovský krok vedle.

16.04.2024


Popis serie

Souhlasím, tohle se fakt nepovedlo. Bylo by možné dát to pole aspoň editovatelné, aby ho mohli autoři/čtenáři opravit? Spousta stránek bere DK jako zdroj informací, a pokud by se tyhle halucinace od AI rozšířily dál, poškodilo by to jak autory, tak i reputaci Databáze knih.

15.04.2024


Knihy o psech

Nově také Bordeří povídačky :)
https://www.databazeknih.cz/knihy/borderi-povidacky-356250

28.11.2017